california bay area grateful good vibes summer nights pacific ocean beach life is good

9/11

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 12.09.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

World Trade Centers 2000 By Miss P

9/11. World Trade Center. Twin Towers. Chansen är stor att du kommer ihåg var du befann dig den 11 september 2001, och kanske ännu större om du var i USA. Totalt dog 2997 personer i 9/11 attackerna. Dagen satte spår. Ovan kan du se foton av Twin Towers från 2000.

Inside World Trade Center 2000 By Miss P

Jag tror detta är enda kortet jag har innuti från Twin Towers. Min mamma och jag gick förbi där en dag och bestämde oss för att gå in. Kändes konstigt att allt detta var borta ett år senare. Genom åren har jag hört så många förstahands historier som är relaterade till Twin Towers och Lower Manhattan just den dagen.

One World Trace Center 2018 By Miss P

Idag står One World Trade Center där Twin Towers stod förut. 

One World Trade Center 2 2018 By Miss P

 One World Trade Center. En av de totalt sju World Trade Center byggnaderna i området.

911 Memorial 2018 By Miss P

Ovan ses delar av minnesmärket som tillhör National September 11 Memorial & Museum. Här stod en av de två Twin Towers. Namnen på alla som dog den dagen finns ingraverade runt de två poolerna (båda Twin Towers är nu varsin pool). Det är en non-profit institution som driver minnesmärket och museet.

När vi åkte tåg från Washington D.C. till New York för två år sen, träffade vi på en pensionerad Veteran vars son dog i en av the towers. Han berättade att han bearbetar sin sorg genom att åka till New York en dag per månad för att voluntera för National September 11 Memorial & Museum.

FDNY Battalion 9 By Miss P

Senast jag var i New York råkade jag befinna mig utanför NYFD Battalion 9. Brandstationen som förlorade 15 av sina brandmän på 9/11. Ingen annan brandstation förlorade lika många brandmän. Återigen påmindes jag om 9/11 och hur den är närvarande i det dagliga livet 17 år senare. 

The Fallen 15 9th Battalion FDNY By Miss P

Hjältarna som åkte till World Trade Center och aldrig kom hem. Tacksamma tankar till dessa och alla andra hjältar som deltog i 9/11!!

 

Du kanske också gillar:

Kommentarer

  • Caroline Eriksson 12/09/2018 9:40am (3 år sen)

    Åh, även om jag då bara gick i lågstadiet så minns jag exakt var på skolgården jag stod och alla tankar som rusade igenom mitt huvud när jag fick höra beskedet. På samma sätt som när prinsessan Diana dog, det finns vissa händelser och känslor man aldrig glömmer och som sätter spår.

    Fint inlägg Petra!

    • Petra Lillandt Durosinmi 12/09/2018 7:32pm (3 år sen)

      Tack Caroline! ❤️ Visst är det så! Vissa händelser påverkar en så starkt att jag kommer ihåg exakt vad jag var och vad jag gjorde. Likaså med Princessan Diana!

Skriv en kommentar