GGB Header By Miss P

Capitola - en mysig beach town

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 13.08.2020 | 1 Kommentarer

Taggar:

Capitola California Pacific Ocean Coast Beach Bridge By Miss P

Igår på eftermiddagen åkte vi till ett surfställe som ligger i Santa Cruz och på gränsen till Capitola. Passade på att gå en sväng till Capitola som är en mysig beach town. Capitola är en liten stad på 4.3 kvadrat km och med en population på lite övre tio tusen.

Capitola California Pacific Ocean Coast Beach Town By Miss P

Downtown är några kvarter. Oftast är det fullt med människor, framförallt under sommarmånaderna, men inte nu p.g.a. Covid19. Har hört att några av stadens restauranger har blivit tvugna att stänga för gott också p.g.a. Covid19.

Santa Cruz Capitola California Pacific Ocean Coast Beach By Miss P

Capitola är en typisk beach town i Kalifornien. Surfare, turister och de som har kommit för att äta gott på någon av stadens restauranger rör sig på gatorna. De finns flera små affärer som säljer allt du behöver för en dag på stranden, eller om du önskar att köpa med dig ett minne hem.

Capitola California Pacific Ocean Coast Beach Pier By Miss P

Precis som många andra stränder och beach towns i Kalifornien så har Capitola sin egen pir. De pastellfärgade småhusen till höger på kortet är ett kännetecken för Capitola, vilket tillhör ett hotell.

Beach Town Capitola California Pacific Ocean Coast By Miss P

Om du befinner dig i Bay Area vid något tillfälle, passa på att besöka kusten och städer som Capitola, Santa Cruz, Half Moon Bay och Pacifica. Du kan köra Highway 1 från San Francisco. Ungefär 30 minuter söder om Capitola finns Monterey och Carmel-by-the-Sea, två andra mysig beach towns.

Santa Cruz Capitola California Pacific Ocean Coast House on the Beach By Miss P

Ute i havet kanske ni ser en del surfare som väntar på nästa omgång med vågor. Kusten från Pacifica i norr till Capitola i söder har många surf ställen. Igår var vågorna här runt 5 feet, vilket är 1.5 meter.  

 

Du kanske också gillar:

Kommentarer

  • Julia Holmqvist 13/08/2020 9:07am (46 dagar sen)

    När vi åkte längs kusten stannade vi en natt i Capitola, älskade det! tyckte det var en sån himla fin och mysig stad och skulle vara drömmen att få ha en liten beach condo där! Hoppas att inte allt för många företag har tvingats stänga nu pga coronapandemin.

    • Petra Lillandt Durosinmi 13/08/2020 9:10pm (46 dagar sen)

      Underbart att ni kunde stanna en natt i Capitola för visst är det mysigt! Lite längre bort från själva kärnan finns underbara och långa sandstränder att promenera på. Det är en svår ekonomisk tid för de flesta just nu. Framförallt mindre företagen som kanske har en liten lokal och inte kan ha den öppen p.g.a. regulations.

Skriv en kommentar