california bay area grateful good vibes summer nights pacific ocean beach life is good

Eiffeltornet

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 20.08.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Eiffel Tower Paris By Miss P

Eiffeltornet är ett av de tre populäraste turistattraktionerna i Paris och besöks av cirka tjugotusen människor per dag. Om du planerar att åka till Paris för första gången så rekommenderar jag att besöka Eiffeltornet. Se till att köpa biljetten ett bra tag innan din resa så du är garanterad inträde eftersom biljetterna blir slutsålda under semestertider.

7th Arrondissement Paris By Miss PUtsikt över sjunde arrondissementet.

Det är länge sen jag var uppe i Eiffeltornet. Jag kommer ihåg att vädret var mulet med lite regn, så denna gång planerade vi att maxa upplevelsen genom att boka inträdet 2 h innan solen skulle gå ner så att vi förhoppningsvis skulle få se Paris under dagsljus, skymning och nattljus.

Champs de Mars Paris By Miss P

 Champ de Mars

Seine River in Paris By Miss PUtsikt över åttonde (till vänster om Seine floden) och sjunde (till höger om floden) arrondissementet.

Förutom att bekanta sig med hur Paris ser ut ovanifrån, har du även möjlighet att äta på restaurang eller cafe på Eiffeltornet. Restaurangen har en klädkod och bör reserveras i tid. Vill du fira med champagne att du besöker tornet, så kan du köpa det på plats. Det finns naturligtvis också turistshoppar.

Jardins du Trocadero Paris By Night By Miss P

Jardins du Trocadéro

Seine By Night By Miss P

Tänk så vyn ändras beroende på tid på dygnet. Lika vackert som det är att se Paris under tidig kväll är det att se Paris tidig natt. 

Eiffel Tower Paris Elevator By Miss P

Du kan besöka Eiffeltornets 1:a, 2:a och top våning, beroende på vilken biljett du köper. Jag tycker att det är definitivt värt att köpa biljetten till toppen för att det ger dig en annan utsikt än från 1:a och 2:a våningen. Du kan välja mellan att åka hiss eller promenera i trapporna från gatunivån till 1:a våningen. Fotot ovan är taget från hissen när vi åkte ner från toppen.

Eiffel Tower Paris By Night By Miss P

Varje kväll vid heltimme bjuder Eiffeltornet på en gnistrande show i 5 minuter som syns över Paris. Det känns som grädde på tårtan om du råkar vara där när showen tar plats. Kortet ovan är taget efter showen för vi råkade komma ner med hissen precis som den gick och hann endast filma en liten snutt innan det var över.

Om du har besökt Eiffeltornet, hur var din upplevelse?

Du kanske också gillar:

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar