california bay area grateful good vibes summer nights pacific ocean beach life is good

Hans namn är George Floyd

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 01.06.2020 | 3 Kommentarer

Kategorier:

 Justice for Geroge by Shirien shirien.creates Illustration av Shirien (instagram.com/shirien.creates)

 

Jag är bestört men inte överraskad att ännu en svart människa har blivit mördad av polisen i USA.

 

Hans namn är George Floyd.

 

Fyra polismän var på plats, varav en mördade George med sitt knä mot Georges hals.

 Människor som hade samlats runt den pågående händelsen bad polismannen lyssna till George som sa att han inte kunde andas.

Skulle detta vara på en skolgård och det skulle vara fyra barn som utsätter ett femte barn för orättfärdig handling, skulle de fyra barnen bli kallad mobbare och förhoppningsvis bli tillrättavisad och få ett straff därefter. Men detta är USA där polisen, som är betald med skattebetalares pengar och som skall skydda befolkningen, kan mörda svarta och väldigt få gånger blir åtalade och bestraffad för mord.

I skrivandets stund har endast en av de fyra polismännen blivit åtalad för 3rd degree murder. Varför inte 2nd degree murder (2nd degree murder defines as intentional murder that lacks premeditation)? Alla som har valt har kunnat se de sista 9 minuterna av George Floyds liv innan han dör. Varför har inte de andra 3 polismännen blivit åtalade? Vad hände med att du döms enligt folk du umgås med om inte du står upp för vad som är rätt?

Att USA har en svag President som inte vet hur man är en ledare och tycker att vita rasister är goda människor medan människor som protesterar för svartas lika rättighet, som borde vara en självklarhet, skall skjutas gör ingen gott. Det är oförståeligt att mänskligheten inte har kommit längre.

 

Lyssna gärna på Trevor Nohas Daily Show avsnitt från 29 maj!

 

Kommentarer

 • Erik Lindberg 01/06/2020 1:13pm (20 månader sen)

  LÖGN!

  1. George Floyd var INTE ”oskyldig”. Han pekades ut av butikspersonal som misstänkt för sedelförfalskning.

  2. Redan vid det initiala ingripandet såg poliserna att George Floyd var i dåligt skick och tillkallade ambulans.

  3. När poliserna skulle föra honom till en annan polisbil i väntan på ambulans gjorde Floyd motstånd och kastade sig självmant till marken.

  4. Rättsläkarens rapport visar att George Floyd INTE dog av syrebrist eller kvävning vid polisingripandet utan dog senare av medicinska skäl troligtvis tidigare kranskärlssjukdom i kombination med hans drogmissbruk.

  • Petra Lillandt Durosinmi 02/06/2020 2:14am (20 månader sen)

   Hej Erik,

   Tack för din kommentar! Trevligt att se att blogginlägget engagerade dig!

   I USA är du inte skyldig till brott innan du har blivit dömd. Att vara misstänkt betyder inte att du har begått ett brott.

   Per Cornell Law School “One of the most sacred principles in the American criminal justice system, holding that a defendant is innocent until proven guilty. In other words, the prosecution must prove, beyond a reasonable doubt, each essential element of the crime charged.”

   Att butikspersonal pekar ut någon som misstänkt betyder inte att den är skyldig till ett brott innan motsatsen kan bevisas. I fallet George Floyd sa den som ringde 911 samtalet att personen hade gett en förfalskad $20 sedel för ett paket cigaretter. Vi kommer aldrig veta om George Floyd gav/var medveten att han gav en förfalskad $20 sedel till butikspersonalen. En förfalskad $20 sedel är inte samma som sedelförfalskning.

   Kudos till den polis som tillkallade ambulans!

   Idag den 1 juni kom svaret från en oberoende obduktion att George Floyd dog av kvävning.

  • Julia 02/06/2020 1:50pm (20 månader sen)

   Erik -
   George FLoyd misstänktes för att likna en person som misstänktes att betala med en falsk check, han var absolut inte skyldig eller dömd för något när polisen mördade honom.

   Enligt obduktionen som släpptes i dag dog George av kvävning.

   Man är inte skyldig till något för att man kastar sig självmant till trottoaren, man blir skyldig till att ta en annan mans liv om man kväver honom med ett knä mot nacken.

 • Julia 01/06/2020 2:57pm (20 månader sen)

  Tack för att du tar upp ett sånt viktigt ämne på din blogg! Att något så omänskligt, fruktansvärt och helt oförståeligt han hända 2020 får en att undra hur långt samhället egentligen kommet med de viktiga frågorna. Som allas lika värde. DET är frågan som borde prioriteras hela tiden!
  Hoppas verkligen att alla som är skyldiga till mordet får stå till svars för sina actions.

  • Petra Lillandt Durosinmi 01/06/2020 9:19pm (20 månader sen)

   Tack Julia! ♥️

 • simon 09/06/2020 8:32pm (20 månader sen)

  very interesting article. thank you

  • Petra Lillandt Durosinmi 10/06/2020 7:29am (20 månader sen)

   Thank you! 😊

Skriv en kommentar