GGB Header By Miss P

Hårklippning under COVID19

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 17.07.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Miss P Hair Michael Kors MK Sunglasses Sunglasses Hat By Miss P 

I 4 månader har hårsalongerna i vårt County varit stängda. Jag skulle klippa mig i slutet av mars, men det blev inte av eftersom vi hade precis påbörjat SIP (Shelter In Place). Istället har mitt hår växt och växt. Det började kännas långt eftersom jag oftast har samma längd. För någon vecka sen meddelade de att hårsalongerna skulle få öppna den 13 juli, vilket var i måndags, om de kan följa restriktionerna. Min frisör sa att de endast hann ha öppet i 4h på måndagen när de fick order om att de måste stänga tisdag kväll. När de kan öppna igen är oklart. Min frisör klämde in mig kl. 18:30 på tisdag kväll och strax innan 21 var jag klar. Då var det ännu många kunder hos dem. De stänger vanligtvis kl. 19.

När jag kom till hårsalongen väntade människor utanför för att kunna hålla minst 2 meter mellan varandra. Alla hade ansiktsmask. När det blev min tur fick jag gå in och fram till receptionen som var avskärmad med stora plastväggar. Där togs min temperatur och jag var tvungen att fylla i ett dokument med diverse uppgifter som mitt namn, temperatur, sätta kryss i rutan för att varken jag eller någon jag känner har varit sjuk de senaste 14 dagarna och sätta kryss i rutan för att jag måste jag lämna hårsalongen omgående om jag vägrar att ha ansiktsmask. Varannan frisörstol var tom för att ge tillräckligt med avstånd mellan kunderna. Frisörerna hade ansiktsmask och ansiktsskydd på sig.

Trots att det var annorlunda så var ändå stämningen den samma som alltid på stället d.v.s. fylld med liv! Folk pratar, skrattar, musik hörs från ett avlägset hörn och det kändes som en av alla de andra gångerna som jag har gått dit under de senaste 11 åren. Efter nästan 2.5h var jag klar. Mitt hår hade fått nya fräscha low och highlights och hade blivit 3 inches (ca 8 cm) kortare.

 

Du kanske också gillar:

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar