GGB Header By Miss P

Lucka 2: One Warm Coat

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 02.12.2020 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Stay Warm Donate A Coat One Warm Coat Birds By Miss P copy

 

Vad är bättre än en varm jacka en kall vinterdag?

 

När höstvindarna drar in brukar nonprofit organisationen One Warm Coats uppsamlings tunnor dyka upp på olika ställen som shopping mallen i San Francisco och shoppingområdet Santana Row i San Jose. En av de nationella tv-kanalerna brukar pusha på insamlingen av jackor från privatpersoner, företag, klädaffärer och företag som tillverkar jackor under de kalla månaderna. Den mest minnesvärda donation som jag såg var en kall december förmiddag i shopping mallen i San Francisco, när en man tog av sig sin jacka for att donera den i en av tunnorna och så gick han vidare i sin tröja.

One Warm Coat har samlat ihop varma jackor sen 1992. Jackorna delas ut bl.a. genom skolor och lokala nonprofit organisationer. Deras mål är att alla som behöver en jacka skall få en. Under 2019 hade One Warm Coat fler än 4000 ambassadörer som samlade ihop jackor. Totalt donerade organisationen fler än 500.000 jackor till barn och vuxna i USA. Organisationen accepterar nya jackor och jackor som knappt är använda. Det går också att donera en slant till One Warm Coat för den som föredrar det.

 

Kanske en liknande organisation finns där du bor?

Det finns säkert de som skulle behöva en varm jacka!

 

Kommentarer

 • Susann 02/12/2020 8:11am (57 dagar sen)

  Vilken fin sak. USA är verkligen bra på det här med charity.

  • Petra Lillandt Durosinmi 02/12/2020 9:22pm (57 dagar sen)

   Hej Susanne,
   Tänker att eftersom USA inte har samma skyddsnät som finns i bl.a. Finland, så har många kommit upp med olika sätt att hjälpa de som behöver och därmed finns det otroligt många charities med olika mål. Håller med om att USA är bra på charities.:)

Skriv en kommentar