GGB Header By Miss P

Lucka 20: Musik, dans & teater

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 20.12.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

San Francisco SF A.C.T. American Conservatory Theater By Miss P

Musik, dans och teater har blivit hårt drabbade under 2020 på grund av Covid. Konserter har varit inställda i snart 10 månader. Dansstudios, dansshower och teaterföreställningar har varit stängda lika länge och många är stängda tills maj 2021. Många har gått i konkurs. Medan en del musiker, dansare och skådespelare är arbetslösa, eller har påbörjat en annan karriär, finns det en del som har lyckats utveckla sin business online eller påbörjat ett nytt projekt oavsett Covid.

Jag har sett mycket fundraising för dansstudios, teatrar och musikscener online. Bland andra har den välkända Apollo Theater i New York haft fundraising via Instagram under tiden som de har haft kända artister på scen som har underhållit online publiken. Debbie Allen hade en fundraiser via Instagram för sin Dance Academy. Många Dj's har börjat sälja produkter med deras egen logo för att dra in pengar.

 

Vad kan vi göra?

 

Det är lätt att donera till de mer välkända ställen som du kanske ser dagligen på Instagram som Apollo Theater. Medan din lokala dansstudio kan ha det tufft ekonomiskt och är kanske inte lika aktiva på sociala medier. Kanske du kan donera pengar direkt till dem, eller ordna en fundraiser för dem tillsammans med några du känner? Kolla om din lokala teaterscen erbjuder förköp av biljetter till nästa höst. Om, passa på att köpa biljetter som t.e.x. födelsedagsgåva till familj, vänner och bekanta. Då kan teatern få in pengar nu när det har det tufft, men som kan bära dem tills de kan börja med teaterföreställningar igen.

 

Kom ihåg, många bäckar små gör en stor å!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar