GGB Header By Miss P

Lucka 3: Tutoring

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 03.12.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Tomte Tomtar By Miss P

 

Tutoring är ett bra verktyg som jag tänker att fler kan erbjuda till elever och studerande som skulle kunna förbättra sig akademiskt om de kan få lite extra hjälp med skolarbetet. På de ställen i USA där jag har bott har det alltid funnits möjlighet till gratis tutoring för studerande. När jag pluggade på universitetet hade skolan ett Tutor Center. De som var tutors var andra studerande som var anställda av universitetet. Tutors kan hjälpa inom alla områden av skolarbete som att läsa igenom uppsatser och korrigera grammatiska fel (och berätta varför det är fel), gå igenom och förklara matematiska uträkningar, förklara ett nytt vetenskapligt koncept och mycket mer.

I Palo Alto erbjuder skoldistriktet gratis tutoring till alla elever som går i skoldistriktets gymnasier genom att ha Tutor Hours efter skolan. Det fungerar som ett öppet hus och den som kommer först får först hjälp. Tutors är elever som volontärar och som går tredje (Juniors) eller fjärde året (Seniors) på gymnasiet.

Elever som går i högstadiet i Palo Alto skoldistrikt kan få gratis tutoring genom nonprofit organisationen Dream Catchers. Organisationen erbjuder 1:1 tutoring genom hela skolåret där tutor och elev träffas 1.5h två gånger per vecka. Eleven måste skriva upp sig med organisationen för att få en tutor. Tutors för Dream Catchers är gymnasieelever och universitetsstuderande. Denna typ av tutoring kräver att både elev och tutor är engagerad och närvarande vid varje tillfälle. Utöver 1:1 tutoring kan eleven använda sig av Tutor Hours måndag till torsdag.

Phela är en tutor för Dream Catchers och han har endast bra erfarenhet av det. Phela säger att förutom att det känns bra att kunna hjälpa en annan elev att bli bättre, får han också öva på sina egna skills som problemlösning och undervisning.

 

Kanske du kan vara en tutor till en elev/studerande någon timme i veckan?

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar