california bay area grateful good vibes summer nights pacific ocean beach life is good

Maträtter och egen ekologisk odling

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 24.01.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Poke Bowl By Miss PPoke bowl - rå fisksallad som är kall. Perfekt lunch.

Jag fick frågan om vilka maträtter som är typiska i vårt område och vad vi äter. Här finns ett rikt utbud på restauranger från världens alla hörn och mataffärer som säljer importerad mat, så man kan äta den mat man föredrar. Eftersom vi ligger vid Stilla Havet så finns det tillgång till färsk fisk dagligen. Vi älskar fisk, så det blir mycket fisk bl.a. hummer, krabba, lax, ahi, scallops, ostron, räkor, mahi-mahi, flundra och sill.

Oyster By Miss POstron på Leo's Oyster Bar i San Francisco.

Vi som familj försöker att äta så hälsosamt och gott som möjligt. Det betyder att vi försöker att koka en stor del av maten själv, köpa ekologiskt om det alternativet finns, och undvika processad mat. Mitt motto är att jag sätter hellre pengar på hälsosammare mat om det hjälper mig undvika sjukhusvistelser och mediciner i framtiden. Vi odlar själv en liten del ekologiska grönsaker under halva tiden av året. Vi använder delvis kompost jord för vår egen odling, men gissa om vi blev förvånade när vi en dag hittade en potatis bland jordgubbarna! Vi skrattade gott och sa att kanske vi borde börja med potatisodling i Silicon Valley. Vi som knappt äter potatis.

Organic Tomatoes and Kale By Miss PHemodlade ekologiska tomater och grönkål.

Vi har några mindre restriktioner när det gäller matprodukter, så vi kokar oftast 2 och ibland 3 olika alternativ av samma maträtt. Äter vi ute så väljer vi ett ställe som har något att erbjuda oss alla, vilket det finns gott om. Ni som kollar mitt instagramkonto ser alltid nu som då bilder på mat som vi endera odlar eller tillräder själva, eller som jag äter ute. 

Turkey Veggie Bolognese By Miss PFoto från min takeover på SevenDays Instagramkonto från igår.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar