california bay area grateful good vibes summer nights pacific ocean beach life is good

Personlig utveckling

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 28.10.2019 | 4 Kommentarer

Personlig Utveckling Central Park NY Summer 2019 By Miss P

Ett av mina mål detta år är att investera minst 5h per vecka i personlig utveckling. Fem timmar är inte mycket, men det beror på vad en utgår från. Jag jobbar i genomsnitt runt 60h/v, har en familj och vänner som jag vill umgås med och så finns det mycket därtill som jag vill välja att spendera min tid på.

Personlig utveckling är något jag anser är enormt viktigt. Det är en direkt investering i mig själv.

 

Har alltid aktivt valt att prioritera personlig utveckling fram om annat för resultatet har gett mig mycket! De senaste 3 åren har tiden jag satt på personlig utveckling oftast varit 2-3h/vecka, därmed tänkte jag att det är tid att ge det lite extra. En av mina största rädslor är att personligen stagnera.

Det gäller att aktivt förbättra sin medvetenhet, bygga på sitt humankapital och förverkliga sina drömmar.

 

Under oktober månad har mitt humankapital fått sig en rejäl boost. Det känns alltid bra att växa kunskapsmässigt. Jag tänker som Alexander Pärleros brukar säga i Framgångspodden "om du inte utvecklas så avvecklas du." Mycket sanning i de orden.

Hur tänker du om personlig utveckling?

 

Du kanske också gillar:

Kommentarer

 • Johanna 28/10/2019 10:08am (23 månader sen)

  Människor kommer in i en stadgad stadie där man lite robotaktigt går från dag till dag.. . Ofta hänger dessa stadier ihop med familjesituation, man har små barn, just gift sig, investerat i lägenhet/ hus... För att upprätthålla sina kunskaper och tron i sig själv, så är personlig utveckling a och o. Jag har fått stor boost av självförtroende tack vare studier på distans, vid sidan av jobbet. Det kräver tid, men man får väga i vågskålen vad man prioriterar.

  • Petra Lillandt Durosinmi 29/10/2019 3:19am (23 månader sen)

   Det är så sant! Tror också att det är relaterat till var hen bor och vad hen jobbar med. Det vill säga finns det tid till att inte investera i nya kunskaper och sig själv? I tech världen i Silicon Valley är det väldigt vanligt med att anställda stannar max 1-2 år på ett jobb och sen vidare till nästa jobb. Det betyder ofta att kunskap måste plockas upp konstant för att vara anställningsbar.
   Grattis till att du prioriterar studier vid sidan av jobbet!! Det är avgörande för framtiden och bra för självkänslan!! 😊

 • Anki 28/10/2019 5:31pm (23 månader sen)

  Jag funderar över allt som personlig utveckling kan innebära och inbegripa.

  Jag arbetar själv som närförman inom social- och hälsovårdsbranchen. Mina arbetstider ligger i snitt inte på mer än ca 40 timmar/vecka. Skillnader i arbetstider beror ju säkert på arbetets art och hur krävande arbetet är och positionen, men delvis också (antar jag) beroende av samhällskulturen.

  Jag har alltså betydligt mera ”fritid” än vad du har. Vad gör jag då med denna fritid?
  Vår familj består av fyra barn och två vuxna. All koordinering, synkronisering av almanackor och tider (träningar, hobbyverksamhet, vänner, möten) har gjort mig till en utomordentlig organisatör, van vid att ständigt ha många bollar i luften och van vid att planera och van vid att planer ändras. Allt detta stöder mig i mitt arbete. Är det personlig utveckling att vara mamma?
  Är det personlig utveckling om jag väljer att gå på vidareutbildningar (t.ex. inom ledarskap)?
  Är det personlig utveckling om man går på yoga och samtidigt lär sig stresshantering?

  • Petra Lillandt Durosinmi 29/10/2019 6:34am (23 månader sen)

   Hej Anki,
   Intressant att läsa om vad du jobbar med! Kan tänka mig att det kan vara roligt, givande och att det innebär mycket ansvar. Du är definitivt också familjeföretagets CEO (det är vad jag kallar det när det gäller att se till att allt eller det mesta som har med familj, hus och hem löper).

   Personlig utveckling är alla frågor som du skrev ner. För att vi utvecklas av att vara förälder, vi utvecklas av vidareutbildning och vi utvecklas av att lära oss stresshantering. Naturligtvis är det lättare att i timmar mäta den tid vi sätter ner på vidareutbildning och yoga än på att vara förälder. Men vi utvecklas inte av att räkna timmar tänker jag, utan det kan fungera som en morot. 😊

 • Julia Holmqvist 28/10/2019 6:56pm (23 månader sen)

  Men ja! Så otroligt viktigt med personlig utveckling. Kan du ge tips på saker du gör under de här timmarna på veckan? Kanske jag får lite inspiration :)

  • Petra Lillandt Durosinmi 29/10/2019 6:38am (23 månader sen)

   Eller hur Julia! 😊 Jag kan skriva nästa inlägg med tips.

 • Hanna 29/10/2019 7:07pm (23 månader sen)

  Jag är också intresserad av att höra mer vad du gör under dessa fem timmar!? Så viktigt att satsa på sej själv och sin utveckling. Jag försöker också reflektera, planera, målsätta och läsa in mej på olika metoder. Men fem timmar i veckan kommer jag nog inte ännu upp till. Kanske två!?

  • Petra Lillandt Durosinmi 31/10/2019 10:15am (23 månader sen)

   Hej Hanna!
   Jag har precis postat ett nytt inlägg med verktyg som jag har använt mig av detta år. Beroende på mål så använder jag olika verktyg. Jag tänker att eftersom du redan reflekterar, planerar, målsätter och läser in dig på olika metoder, så är du en bra bit på vag! 😊

Skriv en kommentar