california bay area grateful good vibes summer nights pacific ocean beach life is good

Sällsynt åskväder i Bay Area

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 18.08.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Photo Credit Stuart Berman Stuart Berman San Francisco Sunday August 16 2020Photo Credit: Stuart Berman

Det största åskväder jag har någonsin upplevt i Bay Area väckte mig på söndag morgon strax efter kl. 5. Minuter långa blixt serier pågick intensivt under 30 minuter i Palo Alto, men åskvädret fortsatte i timmar. Jag hörde den sista åskan strax innan 10 på morgonen. Åskvädret hade pågått i andra delar av Bay Area i flera timmar innan det kom till Palo Alto. Det var ett unikt åskväder med tanke på att de få gånger per år som vi upplever åska så pågår den i några minuter och är oftast mild.

Dagarna innan åskvädret hade delar av Bay Area dagstemperaturer över 40 C grader och temperaturen under natten låg runt 30 C. Det kom knappt något regn med åskvädret, vilket skapade flera löpeldar eftersom naturen är väldigt torr den här tiden på året. Efter att åskan hade gjort sitt låg temperaturen på 36 hos oss och det var mer kvavt än innan.

Åskvädret tog oss bokstavligen på sängen. Phela och några kompisar hade planerat att hika hemifrån och till havet vid kl. 6 den morgonen. Hiken är runt 35 km och korsar en av bergskedjorna, så det gäller att börja tidigt på morgonen med tanke på värmen. Tydligen hade ingen kollat vädret innan.

 

Har du upplevt något intensivt åskväder i sommar?

 

Du gillar kanske också:

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar