california bay area grateful good vibes summer nights pacific ocean beach life is good

Spring Break

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 07.04.2020 | 1 Kommentarer

Empty Streets Palo Alto CA Corona COVID 19 By Miss P

Ny vecka har börjat och denna vecka har PAUSD (Palo Alto Unified School District) Spring Break. Vi hade planer på att åka skidor, men naturligtvis blir inte det av. Jag hade sett framemot en vecka av semester eftersom det skulle vara oklart när jag skulle ta semester nästa gång. Min närmaste kollega kommer att gå på föräldraledighet i slutet av månaden och det betyder att jag kommer att ta över en del av hennes jobb under de närmaste månaderna. Under den tiden finns det ingen möjlighet till semester. Men istället fortsätter veckan antagligen relativt liknande som veckan innan. Är dock väldigt tacksam över att ha mitt jobb i denna tid när många har blivit permitterade eller uppsagda.

Trader Joes Grocery Store Sign Corona COVID 19 By Miss P

Bay Area har ännu Shelter In Place. Gatorna är relativt tomma. En del restauranger är öppna så kunder kan hämta upp mat eller få den hemlevererad, men vi kan inte äta på restaurangerna. Många mataffärer har ändrat sina tider när de är öppna för att bl.a. ge endast äldre tillgång till att handla under en viss tid. Jag försöker att handla mat så sällan som möjligt för jag tänker att mataffären kan vara ett ställe där smittan kan lätt spridas. De senaste tre veckorna har det varit helt omöjligt att få mat hemlevererat. Det har inte funnits några lediga tider. 

Trader Joes Shelves are packed Grocery Store CA Corona COVID 19 By Miss P

I förra veckan var det första gången sen början av mars som hyllorna var fyllda med mat och vi kunde få tag på bl.a. ris och pasta! Men potatis var det inte mycket att välja på.. vi köpte 8 potatisar (vanlig storlek) för $5. Sände bonden en tanke med hopp om att hen tjänar mer än annars med tanke på att priset var dubbelt jämfört med annars. Likaså var det med mjölet. Det fanns 1 paket kvar så jag tog det, men har nog aldrig tidigare betalat $7 för 2 kg vetemjöl. Men suget efter plättar var för stort för att lämna paketet i affären. Men fortfarande inget toalettpapper. Vi har snälla vänner som har delat sina rullar med oss. Hörde att en vän sände toapapper med FedEx till en annan vän som bor längre bort.

Hur har du det? Hur mår du i denna annorlunda tid?

 

Du kanske också gillar:

Kommentarer

 • Anki 07/04/2020 9:56am (22 månader sen)

  Jag är till största delen, på plats på min arbetspunkt och arbetar (arbetar inom hälso- och sjukvårdsbranchen, inte i direkt vårdarbetet). Bra så, jag är tacksam över att jag har ett jobb och det är helt ok att åka till arbetspunkten. Vår familj har inkomster och det är jag så tacksam över, trots att jag inte sticker under stol med att det är mycket jobb och att det också sliter på oss. Dock märks det av att det är mindre mängd människor i rörelse, trafiken är mindre, nästan alla restauranger är stängda eller erbjuder endast tanke away, all hobbyverksamhet är inställd och alla våra skolor är stängda. Finländare tycker jag är bra på social isolering, plus det faktum att vi är ett glesbefolkat land.
  Vi har tre barn hemma som studerar på distans. Det har sina utmaningar, både för dem och för oss föräldrar. Jag är orolig över att vår son i gymnasiet ska gå miste om kunskap/undervisning och att det sedan ska påverka när han ska försöka ta sin studentexamen. Det kräver mycket självdisciplin av barnen, att studera självständigt, när vi föräldrar är i arbete. För de yngre barnen blir det långa dagar med eget arbete och de saknar sina kompisar och sitt umgänge och sina hobbyer.
  Annat som jag noterat är att det går åt otroliga mängder mat i ett sex-personers hushåll. Vår familj försöker att undvika affärer och dyl. men till mataffären måste vi, åtminstone en gång i veckan. Vi försöker att storhandla då, och undvika småspring där emellan, tänker att det ändå är bättre så. Det betyder t.e.x att vi bär hem 10-15 liter mjölk i gången. I Finland finns det toalettpapper, det var slut i något skede i affärerna, men snabbt kom varan tillbaka. Vår skogsindustri levererar. Annars så skulle min nödlösning ha varit bidé-dusch eller annat papper som slängs i papperskorg.
  Om man ska se något positivt på mikronivå, så är det att familjen spenderar mycket mera tid tillsammans, mycket tid i naturen och i skogen, vi lagar mera mat tillsammans och över huvud taget så umgås vi på ett annat sätt. Kan ju tänka mig att det i längden leder till gnabb och gnissel, men ännu så länge så fungerar det i positiv riktning.

  • Petra Lillandt Durosinmi 08/04/2020 5:19am (22 månader sen)

   Tack Anki för att du delade med dig! Väldigt intressant att läsa! Det är ett stort ansvar som faller på barnen när det gäller distansstudier i yngre ålder. Har hört att den Finländska skolan verkar ha det mesta undre kontroll när gäller skolundervisningen med tanke på att den har flyttats från klassen till distans. Här varierar det massor mellan olika skoldistrikt även om de bör följa liknande läroplan.
   Matmängden har jag hört att flera har noterat. ;) Tänker att det blir en dyrare kostnad för de som kanske redan har det tight ekonomiskt. Hoppas att det finns något liknande där som här att flera organisationer ger ut mat flera gånger i veckan till de som behöver. VIssa av dessa utlämningsställen är på skolor.
   Bidén är ett bra alternativ. Kanske det inte finns i så många hem idag, men tänker att fler kommer att installera bidés. Väldigt praktiskt. :)
   Håller med om att bland de positiva sakerna som skapas från all tid vi är hemma är att vi spenderar tiden tillsammans (om vi bor med någon)! Vi började med spelkväll och körde det en vecka på raken.
   Du får ha det så bra och håll oss uppdaterad om läget där! :)

Skriv en kommentar