california bay area grateful good vibes summer nights pacific ocean beach life is good

Swea San Francisco

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 12.02.2020 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Cheese platter ostbricka Swea SF Swea San Francisco Swea Annual Meeting Arsmote SF San Francisco CA by Miss P

I söndags hade Swea (Swedish Women's Educational Association) San Francisco sitt årsmöte i Swedish American Hall i San Francisco. Det var mitt första Swea årsmöte, men absolut inte det sista. Det var en trevlig sammankomst med många intressanta diskussioner, mycket skratt och god mat.

I San Francisco och runt om i Bay Area har Swea över 400 medlemmar. Swea har årliga event som vårfest, midsommarfirande, julmarknad och årsmöte. Det finns även event som händer varje månad och vissa varje vecka som tjejträffar, Swea Professional, bokklubbar, hikegrupp, mamma och barn grupper, fikaträffar och Swea Art. Eftersom Swea är en non-profit organisation ges flertalet stipendier varje år från de inkomster som Swea San Francisco har från bl.a. julmarknaden.

Stuffed Aubergine Lunch Swea SF Swea San Francisco Swea Annual Meeting Arsmote SF San Francisco CA by Miss P

Swea San Francisco är en avdelning i det internationella nätverket som har totalt 70 avdelningar i 30 olika länder. Det finns över 7500 medlemmar, vilket gör Swea till den största organisationen utomlands som främjar det svenska språket, kultur och tradition. Swea grundades i Los Angeles 1979 och avdelning i San Francisco skapades 1982.

Från och med januari sitter jag med i Swea San Franciscos styrelse för de kommande två åren. Jag tycker att det skall bli spännande att se vad dessa år kommer att bjuda på. Jag ser framemot att lära känna fler Swea medlemmar, fortsätta med de traditionella sammankomsterna och att lägga till något nytt.

Semla Semlor Swea SF Swea San Francisco Swea Annual Meeting Arsmote SF San Francisco CA by Miss P

Årsmötet avslutades med en riktigt god semla! Det är flera år sen jag åt en semla senast eftersom de kan endast köpas på några få ställen, vilket oftast är bageri med Skandinavisk anknytning.

 

Du kanske också gillar:

Kommentarer

  • Julia 12/02/2020 2:09pm (22 månader sen)

    Åh vilken härlig grupp och initiativ! Spännande att du är med i styrelsen :) Jag kollade precis upp (trots att jag inte är svensk hehe) men här finns bara en grupp i södra Florida, annars hade det varit jättekul att få gå på deras marknader och event!

    • Petra Lillandt Durosinmi 12/02/2020 6:37pm (22 månader sen)

      Om du någon gång får möjlighet att bo nära en grupp, se till att gå med! Jag träffade en annan Österbottning i lördags på mötet. :) Vi skulle antagligen annars inte ha träffats. För att uppehålla svenskan (om en inte pratar det ofta) och traditionerna så är Swea bra, samt en får många nya vänner! :)

Skriv en kommentar