Tofu recept med jordnöts och kokossmak
Tänker dela med mig av ett gott tofu recept som Phela brukar göra!
Köp tofu som är extra firm. Tofun Phela använder är 439 gr och räcker till 3 portioner.
Skär tofun i bitar och sätt den på en bakplåt med hushållspapper under och ovan.
Sätt något som är tungt på toppen av tofun och hushållspappret i ca 10 minuter för att vätskan ur tofun skall pressas ur.
Blanda 1 dl jordnöts och kokossås, 1/2 dl solrosolja, 1/4 dl soy sås och 1/4 dl risvinäger (kan antagligen använda annan vinäger, men vi har inte prövat). Lägg i chili om du vill att det skall vara lite spicy.
Bryn först tofun i pannan på medium värme tills de flesta sidor får en gyllene färg. Häll därefter i sås blandningen och höj temperaturen. Efter några minuter kommer tofun att ha absorberat mestadels av såsen. Då är tofun klar!
Tofun är jätte god att serveras med quinoa. Du kan dekorera med rostade jordnötter och riven kokos.
Smaklig måltid!
*Vet ej hur kvaliten på soyprodukter är där du bor, men här skulle jag endast äta soyprodukter som är ekologiska och endast någon gång ibland.
Du kanske också gillar:
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar