GGB Header By Miss P

Tulpansäsongen är här!

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 17.03.2018

Vad är mer avslappnande och terapeutiskt efter en vecka som har gått alldeles för fort än att kolla på vad som växer ute? Tulpansäsongen är definitivt här i all sin prakt!

 

Pink Tulip By Miss P

 

Yellow and Pink Tulip By Miss P

 

White Tulip By Miss P

 

Orange and Pink Tulip By Miss P

 

White and Champagne Tulip By Miss P

 

Yellow Tulip By Miss P

 

White and Pink Tulip By Miss P

 

Pink and Red Tulip By Miss P


En helg med brunch, långpromenader och vänner

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 12.03.2018

En ideal helg för mig består av många timmar utomhus, motion, vänner och god mat. Denna helg bjöd på alla tre.

 

Stanford Dish Hike By Miss P

 

Stanford Dish. En närliggande hike som jag går ofta. Den ger mig minst en 6 km promenad (beroende på val av rutt), frisk luft och ofta bra utsikt. Allt från kossor, rävar, kalkoner till San Francisco och Oakland kan man se under promenaden.

 

Tree By Miss P

Mustard Seed Flower By Miss P

 

En annan hike som ligger på baksidan av Stanford Dish bjuder också på fin natur. Älskar trädet med alla dess grenar och rötter. Trädets symbol är fin.

 

Brunch By Miss P

 

Under helgen träffar jag gärna vänner för att äta brunch. Vad är bättre än att avnjuta mat under tiden vi skålar med mimosa, samtalar och skrattar så det gör ont i magen? I lördags träffades vi på Bill's i Palo Alto. En frukost och brunch restaurang med typiskt amerikanskt urval på menyn. Helt okej men inte mitt förstahandsval för att det är inte riktigt min typ av mat och att mycket av det som serveras får jag ont i magen av (inga laktosfria plättar eller våfflor serveras). Jag valde lax Benedict med hash browns.

 

Tulips By Miss P

Daffodils By Miss P

 

                                     Tulpan säsongen är här liksom påskliljornas.

 

Rhubarb By Miss P

 

Glädjen var stor när vår rabarber för första gången har övervintrat och nya stjälkar har kommit upp! :)


Maträtter och egen ekologisk odling

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 24.01.2018

Kategorier:

Poke Bowl By Miss P         Poke bowl - rå fisksallad som är kall. Perfekt lunch.


Jag fick frågan om vilka maträtter som är typiska i vårt område och vad vi äter. Här finns ett rikt utbud på restauranger från världens alla hörn och mataffärer som säljer importerad mat, så man kan äta den mat man föredrar. Eftersom vi ligger vid Stilla Havet så finns det tillgång till färsk fisk dagligen. Vi älskar fisk, så det blir mycket fisk bl.a. hummer, krabba, lax, ahi, scallops, ostron, räkor, mahi-mahi, flundra och sill.

 

Oyster By Miss P         Ostron på Leo's Oyster Bar i San Francisco.

 

Vi som familj försöker att äta så hälsosamt och gott som möjligt. Det betyder att vi försöker att koka en stor del av maten själv, köpa ekologiskt om det alternativet finns, och undvika processad mat. Mitt motto är att jag sätter hellre pengar på hälsosammare mat om det hjälper mig undvika sjukhusvistelser och mediciner i framtiden. Vi odlar själv en liten del ekologiska grönsaker under halva tiden av året. Vi använder delvis kompost jord för vår egen odling, men gissa om vi blev förvånade när vi en dag hittade en potatis bland jordgubbarna! Vi skrattade gott och sa att kanske vi borde börja med potatisodling i Silicon Valley. Vi som knappt äter potatis.

 

Organic Tomatoes and Kale By Miss P

         Hemodlade ekologiska tomater och grönkål.

 

Vi har några mindre restriktioner när det gäller matprodukter, så vi kokar oftast 2 och ibland 3 olika alternativ av samma maträtt. Äter vi ute så väljer vi ett ställe som har något att erbjuda oss alla, vilket det finns gott om. Ni som kollar mitt instagramkonto ser alltid nu som då bilder på mat som vi endera odlar eller tillräder själva, eller som jag äter ute.

 

Turkey Veggie Bolognese By Miss P         Foto från min takeover på SevenDays Instagramkonto från igår.


Kamelian är i full blomning!

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 19.01.2018

Kategorier:

Januari är oftast en kallare tid på året som kan bjuda på mer regn än de andra månaderna, men det är månaden som påminner oss om att våren är snart på väg. Jag har inte största kunskapen om blommor och allt som växer (som andra familjemedlemmar) men jag tycker att många ting som växer är väldigt fint att titta på. Att fixa i vår trädgård, att åka till olika plantskolor, och att gå i allmänna trädgårdar som är välskötta är väldigt avslappnande och terapeutiskt på sitt sätt.


Igår gick jag till en privat trädgård som är öppen för allmänheten som ligger på gångavstånd hemifrån. Jämfört med andra tider på året så kändes det rätt så tomt i trädgården även om flertalet Kamelia träd blommar. Här kommer ett urval bilder som du får njuta av tills andra växter börjar blomma!

 

Camellia Japonica Alba Plena By Miss P

 

 

Camellia Japonica Kramers Supreme By Miss P

 

 

Camellia Japonica Chie Tarumoto By Miss P

 

 

Camellia Reticualta Francie L. By Miss P

 

 

Camellia Japonica Prima Ballerina By Miss P