california bay area grateful good vibes summer nights pacific ocean beach life is good

Vår största överraskning i Yosemite

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 20.07.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

I mitt förra inlägg skrev jag om Yosemite som är en nationalpark i Sierra Nevada bergskedjan i Kalifornien. Naturen är fantastisk och du kan se många olika djur som fiskar, fåglar, ormar och hjortar. I Yosemite finns även 300 - 500 björnar (Black Bears). Trots att det finns vägskyltar som påminner bilisterna om att hålla hastigheten för att flertalet björnar har dött på grund av kollision med bil, så har tanken kommit och gått lika snabbt på att det finns en chans att vi kan få se en björn.

Speeding Kills Bears Sign By Miss P

På väg hem från Yosemite här om kvällen, precis som vi fick syn på en av skyltarna som ber oss hålla hastigheten med tanke på björnarna, fick vi till vår stora överraskning se en björn! Björnen satt 50 - 75 meter från vägkanten in i skogen och åt sin middag som var en hjort. Vilken syn! En björn som satt och åt i lugn och ro i de vilda var något helt otroligt! Kanske något jag endast upplever en gång i livet. Mina tankar gick från denna osannolika händelse till att vi hade endast några timmar tidigare hikat relativt nära i samma område. Då skulle det inte ha känts lika trevligt att ha träffat på björnen.

Vi har några bekanta som fick besök av en björn sent en kväll när de sov i tält. Någon hade lämnat en smörgås i en liten påse på marken utanför tältet. Tur för dem var att björnen åt upp maten och begav sig sen iväg. Har hört att björnarna är riktigt uppfinningsrika när det gäller att komma åt mat som människor äter, så sov aldrig med mat i tält om du tältar, och lämna aldrig mat ute eller i bilen. Även om bilen är låst så kan björnen känna lukt av t.e.x. brödsmulor som kan finnas i en barnstol och björnen kommer antagligen att bryta sig in i bilen för att komma åt det. Yosemite nationalpark kräver att du låser in din mat i s.k. Food Locker som finns på de flesta camp platser, vilket hjälper att hålla björnarna borta från camping området.

Kommentarer

  • Sandra Neuman 20/07/2018 12:40pm (3 år sen)

    Usch nej jag skulle aldrig våga campa om jag visste att det fanns björnar i området :o

    • Petra Lillandt Durosinmi 21/07/2018 3:40am (3 år sen)

      En kompis berättade imorse att trots att de bott i en stuga i helgen så hade en björn försökt komma in genom dörren (det var i Tahoe, inte Yosemite, men båda ställena finns på samma bergskedja). Det gäller att vara förberedd på vad man skall göra för att få en björn att ge sig iväg ifall om den kommer på besök.

Skriv en kommentar