Salsa på kapkrusbär

En sötsyrlig salsa till nachos eller som tillbehör till tacos. Kapkrusbär kallas också physalis eller ananaskörsbär. Och är du sugen på att odla egna kapkrusbär kan du köpa dina frön här!
Syrad rödlök

Syrad rödlök görs enkelt med en "1,2,3-lag" och är ett gott tillbehör till t.ex. grillat, hamburgare och tacos.
Fröknäcke med flingsalt och vallmofrö

Det finns massor av recept på fröknäcke. Det här är ett recept från Leila Lindholms bok ”the Fresh Foodie” som vi testade. Vår lilla tvist är att rosta solroskärnor, pumpakärnor och sesamfrö i en torr stekpanna innan de blandas ner i smeten. Genom att rosta fröna får man fram mera smak ur dem. Speciellt sesamfröna blir godare om man rostar dem.
Fikonmarmelad med julig smak av kanel

Fikonmarmelad äter vi året runt tillsammans med ost och kex. Men nu till jul är det roligt att göra en fikonmarmelad med lite gulligare touch. Kanelen ger marmeladen julig smak samtidigt som caynnepepparn ger den lite hetta och konjaken ger fyllighet. Ett tips är att koka och ge bort som julklapp , kanske tillsammans med en bit ost och ett gott fröknäcke.
Grönkål med parmesan, pinjan och granatäpple
Ett gott tillbehör till en middag är denna stekta grönkål som piffas upp med riven parmesan, pinjenötter och granatäpple.
Sallad med krispig grönkål och honungsmelon

En fräsch och god sallad är alltid ett trevligt inslag på påskbuffén.
Färskost med soltorkad tomat och basilika

Smaksätt din färskost! Utgå från naturell färskost och blanda i de smaker du vill ha - variera efter tycke, tema och säsong!
Marinerade kalamataoliver

Ett gott snack innan middagen eller som tillbehör till maten är marinerade oliver.