sevendaysxbernys

Salsa på kapkrusbär

Skrivet av Hallon & Praliner 20.03.2019

tacos5

En sötsyrlig salsa till nachos eller som tillbehör till tacos. Kapkrusbär kallas också physalis eller ananaskörsbär. Och är du sugen på att odla egna kapkrusbär kan du köpa dina frön här!

Läs hela inlägget

Syrad rödlök

Skrivet av Hallon & Praliner 31.05.2018

gyros4

Syrad rödlök görs enkelt med en "1,2,3-lag" och är ett gott tillbehör till t.ex. grillat, hamburgare och tacos.

Läs hela inlägget

Fröknäcke med flingsalt och vallmofrö

Skrivet av Hallon & Praliner 06.04.2018

vacc8arlunch9

Det finns massor av recept på fröknäcke. Det här är ett recept från Leila Lindholms bok ”the Fresh Foodie” som vi testade. Vår lilla tvist är att rosta solroskärnor, pumpakärnor och sesamfrö i en torr stekpanna innan de blandas ner i smeten. Genom att rosta fröna får man fram mera smak ur dem. Speciellt sesamfröna blir godare om man rostar dem.

Läs hela inlägget

Mango chutney

Skrivet av Hallon & Praliner 08.03.2018

indiskt25

Som tillbehör till den indiska kycklinggrytan gjorde vi även mango chutney.

Läs hela inlägget

Fikonmarmelad med julig smak av kanel

Skrivet av Hallon & Praliner 15.12.2017

jul6

Fikonmarmelad äter vi året runt tillsammans med ost och kex. Men nu till jul är det roligt att göra en fikonmarmelad med lite gulligare touch. Kanelen ger marmeladen julig smak samtidigt som caynnepepparn ger den lite hetta och konjaken ger fyllighet. Ett tips är att koka och ge bort som julklapp , kanske tillsammans med en bit ost och ett gott fröknäcke. 

Läs hela inlägget

Grönkål med parmesan, pinjan och granatäpple

Skrivet av Hallon & Praliner 05.12.2017

Ett gott tillbehör till en middag är denna stekta grönkål som piffas upp med riven parmesan, pinjenötter och granatäpple.

Läs hela inlägget

Sallad med krispig grönkål och honungsmelon

Skrivet av Hallon & Praliner 07.04.2017

pask8

En fräsch och god sallad är alltid ett trevligt inslag på påskbuffén.

Läs hela inlägget

Färskost med soltorkad tomat och basilika

Skrivet av Hallon & Praliner 30.03.2017

vongole9

Smaksätt din färskost! Utgå från naturell färskost och blanda i de smaker du vill ha - variera efter tycke, tema och säsong!

Läs hela inlägget

Marinerade kalamataoliver

Skrivet av Hallon & Praliner 29.03.2017

vongole12

Ett gott snack innan middagen eller som tillbehör till maten är marinerade oliver.

Läs hela inlägget

Syrlig kiwimarmelad

Skrivet av Hallon & Praliner 29.03.2017

vongole7

Denna syrliga kiwimarmelad gör sig bra på ostbrickan!

Läs hela inlägget