lördag 23 juni 2018 - 19:38

Lördagsmys a la grill

Redan i morse var det klart att det skulle bli kyckling på grillen. Sås? Med tanke på att vår franska dragon växer som sjutton var det klart att det skulle bli dragonsås. Hittade ett recept med gräddfil, hackad lök, citron, vitpeppar, svartpeppar, salt och dragon. Dessutom skulle det vara en klick dijonsenap, och råkade ha från Frankrike resan en burk som var smaksatt med dragon. Kycklingen kryddades med Mango/Curry blandning (på kryddburk), olja, citron, soja, peppar och salt. Ett stänk sötsur sås över för att få yta. Råstekt nypotatis med en hel del lök. Salladen blev det som fanns i kylrummet.

grillkyckling

Bra drag i grillen ikväll.

kyckling2

Det svarta på kycklingen är skinnet.

 

torsdag 21 juni 2018 - 19:46

Midsommargrillen

Ja, ja vad skulle det bli ikväll. Fanns det mesta men lotten föll på grillen och två fina biffar från Kötdisken. Lite Smoke glace och rödvin som snabb marinad. En delad tomat, örtsmör med vitlök och pommes. Svårare än så behövde det inte vara. Gott blev det också.

biffar3

Lite salt och peppar och marinaden.

grillning2

Det börja ta sig :)

grillratt

En klick tomatchutney från i fjol och en gräslöksblomma.

tisdag 12 juni 2018 - 09:03

Sommartasting

I sommar skall ni passa på att ordna en egen vinprovning hemma med kompisarna. Här är en genväg till att få ihop rätt saltbitar med rätt vin. Väljer ni att testa ölsorter i stället, skall ni alltid börja med det ljusaste ölet som har minst smak. Den kraftigaste smaken skall alltid komma till sist.

 

 

vinskola2

 

 

Här kan du läsa ett gammal inlägg från 2015 där det framgår vilka ostar som passar med vilka typer av vin.

 

ostar2

söndag 10 juni 2018 - 18:19

Korv och bacon!

I kväll blev det en efterlängtad favorit. Korvsallad med nypotatis och extra allt! För några år sedan gjorde jag den första gången och efter det så återkommer den om och om igen. Här ett gammalt sponsrat blogginlägg med Köttdisken, sedan dagens rätt.

• Kryddiga korvar passar också i en matig sallad. I den här kalla salladen har jag använt stekt choritzo från Snellmans, kall kokt nypotatis, ruccola, kapris, cocktailtomater, syltlök, cornicons (småa saltgurkor), oliver, salt, peppar och olivolja. Arvid Nordquist Limone-olja är som gjord för denna rätt. Korven och oljan kan du köpa på Köttdisken. Servera ur ett stort och generöst fat. Man kan också hyvla över lite parmesanost.

chorizosallad2

Det var då, men lika gott om inte bättre. I kväll hade jag också med knaperstekt bacon.

korv

Kryddiga korvar, lite curry över och stek rejält.

sallad3

Kall nypotatis (kokt i går), småa saltgurkor, syltlök, tomater, ärtskidor, kapris, ruccola, parmesan ost, citron, peppar, oliver, flingsalt och olja. Allt i en salig blandning. Märkte att vi hade glömt bort rödlöken, men gick bra utan också.

korvsallad2

Går 100% som ”bjud mat” med kall öl, skumpa eller vin. Ta ett stort generöst fat för servering och låt ögat äta först.

 

lördag 9 juni 2018 - 18:56

Solen & grillen

Redan då solen tittade fram på morgonen var dagens meny klar – grillat! Inget hemma, men med Köttdisken på ett par kilometers avstånd så var det inget problem.

Två färdiga köttspett av härligt marmorerade bitar. Pris 16 euro.

raa pinnar

Bra råvara, nu skulle de fixas till så att de passade mig.

marinerade

Rejäla spett med kött varvat med paprika och chorizo. En texas BBQ-sås som marinad, salt och peppar.

tomater

Förutom klyftpotatis och vitlökssås så blev det en liten tomatsallad med rödlök. Nu finns det fina tomater i alla möjliga färger.

grillat2

Rejäl portion men ingenting lämnade. Det är ett bra betyg! Nåja gumman var nu kanske inte så förtjust, hon tyckte det var lite segt. Blev fler bitar för mig och hon fick korven.

torsdag 7 juni 2018 - 08:59

Testar bloggande via iPhone

Testar hur i Phone fungerar med bluetooth tangentbord. Ser bra ut, men är inte så smidigt att komma igång som det borde vara.

image236

Lite knepigt med trådlöst och liten skärm i admin läge. Men det men fungerar.

image237

Bilduppladdningen fungerar hyfsat och telefonens ”bildbehandling” räcker bra till. Nu blir det att testa och träna. Bilden är inte mitt arbetsbord utan från annonsavdelningen. 

lördag 2 juni 2018 - 20:50

Blomdoften!

Hemma igen efter två veckor på Kreta. Värmen är inte alls dum men myggen gillar jag inte. I dag blev det till att handla sommarblommor i Övermark. Vi brukar alltid fara direkt till växthuset och köpa för då är urvalet som störst...och priset bra :)

vaxthus

Vi hade bilen full då vi for hem.

liljekonvalj2

Efter två veckor i Grekland så blir också dofterna så påtagliga här hemma. Huset är fullt av liljekonvaljer ock syren.

grillblom

Till och med vid grillhörnan blommer det nåt enormt och mera läsr det bli kanske i morgon då kaprifolen står ut.

kaprifol

Men till maten. Kycklingfile, med benet kvar, från Köttdisken.

kycklin pa grill

En tomatsallad med alla möjliga tomater. Fanns på S-Market men var odlade i Övermark.

kycklingstallrikRåstekt nypotatis (spansk) med rödlök och en vitlök/limesås. 

torsdag 31 maj 2018 - 19:09

Mysigt!

Sista dagen, sista timmarna blir en summering och tillbakablick på en otroligt trevlig personal. Alltid glada miner och alltid glimten i ögat.

anna9

Bra service i restaurangen!

elena 1

Lite svårt med språket men allting löser sig :)

baren3

Dagens ögonblick, hade alltid en fräck förklaring på det mesta. Me like!

killen

Inte bara brudar. Han skötte om det mesta kring poolen.

masame

Sedan ”lady of teh house” i allla fall som jag så henne. Ser ut som om hon skulle bara se mig! Så var det just nu...och däe ligger jag. Nu bara packa och lämna härligheten.

onsdag 30 maj 2018 - 21:06

De sista dagarna!

Missade lite med avgångsdagen så fick en extra dag. Jävlar då mn tollar och på ensam i två veckor och alla dagar är den andra lik. Då kan man fasta fästet. Men nu är i alla fall allt packat.

Nå väl dagens lunch blev pasta med svamp och griskött.

pasta2

 

fisk4

På kvällen var det dags för grillspett, köttgryta eller fisk. Blev ett säkert kort, seabass.

ouzo1

Och efter en god middag ett glas ouzo. Rakin kommer med räkningen.

kvitto

Gillar de här grekiska räkningarna var det finns utrymme för ”affärer” trots att vi är i EU. Me like!

mojitos2

En Mojitos på stranden innan vandrigen upp till hotellet. Hoppas att deras grekiska kväll är över.

tisdag 29 maj 2018 - 21:22

Hummerkväll

Kvällsolen lägger sig men vågskvalpet håller på. Sanden framför restaurangen ser nästan röd ut. Några hundar som har kvicknat till efter dagens hetta leker i vattnet och svalkar sig.

Jag kom in på en halvfull krog men hade eget bord reserverat i första linjen, till mångas irritation.

beachensol2

Satt och avnjöt en ouzo innan maten kom och njöt utav utsikten.

hummer

Och så kom den lille krabaten in. Nu talar vi om Medelhavs hummer utan klor inte den som finns i Atlanten. Dock ingen langust som många försöker får att är en hummer.

En gräddsnicka med olivolja och citron. En skål med en yoghurtröra med dill, troligen för potatisen. En ouo och en karaff vitt vin. Gott i alla fall och nöjd med att få både glassportion, kaka och raki vid betalningen. Fick vara 50 euro jämt.

Blev ett kort stopp efteråt vid inkastaren till ”normala krogen” han ville snack om nattens måne som är stor. Och så bjöd han mig på ett litet stop öl. En nice kväll!