uffeskitchen ul

Måndag!

Skrivet av uffes 05.07.2010

Kategorier:
Har fortsatt med mitt målande på Röda Kors-avdelningen. Nu börjar det kännas som vi är på slutrakan. Kvällens grill doftade av både kyckling och lamm så ny är båda parterna nöjda. På onsdag så sätts nya köksinredningen upp så nu skall det bara plockas undan och sedan städas. Ungdomslägret Survivor 2010 kommer allt närmre och då skall köket fungera för första gången.

Bästa tiden!

Skrivet av uffes 03.07.2010

Kategorier:
Nu fick trädgårdslandet verkligen fart då värmen kom. Ett av trädgårdslandet godaste snacks är rädisor. I Tunisien serverar man den skivade med persilja och vinegrett. En gammal rätt från bl. a Svenska Klubben i Vasa är skivade rädisor men salt. Men jag tycker de är bäst direkt ur landet...JUST NU!

Örtgrillad lax

Skrivet av uffes 03.07.2010

Kategorier:
Håller på att föräta oss på denna! Blanda först ihop en blandning av kryddor. I dag tog jag dragon, timjan , gräslök, vårlök och basilika från trädgården. Dessa hackade och blandades med med creme fraise, salt och peppar samt lite riven citronskal och permesanost. Ställ en bit lax på en bita smör på en folie. Salta/peppra om det behövs. Smeta ut örtblandingen över laxen och knyt ihop paketet. Vill du så släng i lite kapris oxå. Doften från grillen säger då det är klart ( ca 30 min. beroende på fisktjocklek). Men skär upp och kolla å tillbaks på grillen om den inte ännu är klar. Serveras till råstekt potatis och grönsallad. Experimentera och upplev en verkligt god  lax! Är lite lyx att få plocka egna kryddor i landet :)

Semester!

Skrivet av uffes 02.07.2010

Kategorier:
Nu loggar jag ut från jobbdatorn för sex veckor :) I kväll lär det bli en runda med vattenkanan och några glas vitt.

Karagott recept...

Skrivet av uffes 01.07.2010 | 3 kommentar(er)

Kategorier:
Här är några enkla men supergoda recept som du skall testa. Superenkel salladsdressing Blanda 3 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinegär med 1 msk italiensk salladskrydda. Gott till skivad färskgurka eller en vanlig grönsallad. Kall vitlökssås Gott till grillat! 2 dl turkisk yoghurt eller créme fraiche 0,5 tsk salt några drag med pepparkvarnen 1 pressad vitlöksklyfta Hittar du kryddan Persillade så sätt till den, supergod till det mesta. Går också med italiensk salladskrydda. Rör ihop, låt stå 15 minuter och servera. Till grillad kyckling kan man också tillsätta curry efter önskemål. Laxrulle med mozzarella och pepparrot 4 stora skivor gravad lax. Skär mozzarellan in stavar. Riv pepparrot (eller lite wasabi)  över laxskivorna och rulla in oststaven i laxskivan. Garnera med riven citron eller apelsinskal. Marinerade champinjoner Billigt och toppengott till grillat. Pressa 4 st vitlöksklyftor i en skål. Tillsätt hackad persilja (1 dl). Häll på en god olja, salt och peppar. Blanda allt väl. Skär ner champinjonerna i tjocka skivor eller i fyra klyftor. Rör om så att allt blandas väl. Låt stå och dra i kylskåpet några timmar eller över natten. Rör om någon gång under tiden. Det gör ingenting fast svampen mörknar, den är lika god för det.