uffeskitchen ul

Hemlagat!

Skrivet av Ulf Lassander 02.09.2019

Hemlagat till 100%. Kvällens saltbit bestod av hemlagade chicken nuggets.
Strimlad broiler som saltas och peppras, doppas i ägg och rullas i panko. Friteras i olja.
Egna morötter som slantas, kokas snabbt i saltat vatten och rörs ner i smör och färsk dragon.
Gott och enkelt.
Skulle ha varit gott med en kall rosé till men det blev en öl.

nuggets

 


Vilken weekend

Skrivet av Ulf Lassander 02.09.2019 | 2 kommentar(er)

Vilken weekend! Då man går in för att avsluta villa säsongen så bjuds man på tidernas väder. Det tackar vi för.
Min villaavslutning skulle ske i Malax skärgård med bastu, dopp och god mat. Blev en hel del vassklippning också
så nu svallar det fritt i viken igen.

uffe bastu2

Skönt att strosa omkring i ny och tunn morgonrock i linne från H&M Home ”det var inläggets modeinslag”.

spisenPå spisen puttrade morgondagens kalops gjord på ytterfilé och massor med peppar.
Stekta kantareller skulle vi ha till kvällens kräftskiva men också till kalopsen, blev en hel del.
Äppelpaj med vaniljsås som efterrätt.

kraftbord

kalops4Kalops med en hel del godsaker. Årets svartvinbärsgelé, morötter, rödbetor och potatis (egen skörd). 
bastu lightsEfter att de andra slumrat till uppe i villan så mysade jag till det för mig själv nere vid strandbastun.
Nu hade tranorna och gässen också tystnat.
En bra avslutning på sommaren som nog kommer att fortsätta i flera veckor till. 


Kantarelltider

Skrivet av Ulf Lassander 25.08.2019

Potatisen är upptaga, växthuset till stort sätt tömt bara tomater och vindruvor kvar och lite chili.
Nu skördas det kantareller och råkade väcka en älgkalv i skogen som låg och njöt i solskenet.
Första omgången är ännu inte uppäten och i dag blev det mera. 
kantarellbricka
I går blev det kantarellsmörgås med korv (gårdagens inlägg). I kväll blev det grillad pestokyckling med
råstekt nypotatis (upptagen i går), kantareller, lök, sparris och växthusets småtomater.

Sås: gräddfil, citron, peppar, salt, curry.
kycklingfile


Kantarellsmörgås

Skrivet av Ulf Lassander 24.08.2019

Kategorier:

lev en hel del trädgårdsjobb idag och kvällen kronades med en rejäl kantarellsmörgås.
Smörstekta kantareller, lök, chorizo korv, sparris, saltgurka, persilja och stekt ägg.
Mums så in i vassen! Och det finns kantareller kvar.
kantarellsmorgas2


”Fisken skall simma”

Skrivet av Ulf Lassander 18.08.2019

Kategorier:

”Fisken skall simma” heter det men nu har det regnat hela dagen och det gjorde
besöket i potatislandet inte så behagligt. Ett jädrans kladd.
Dagens middag blev panerade abborrfiléer, stekta i smör.
Paneringen var dock inte den vanliga med pankomjöl utan med krossade ostbågar.
Ingen större skillnad, trodde bågarna skulle ge mera smak.

Fisken blev god och den rivna pepparroten gjorde sitt.
abborrfile2


Fiskspett på riktigt

Skrivet av Ulf Lassander 17.08.2019

I kväll ville jag börja förbereda mig smakmässigt inför kommande resa till Kroatien om en månad.
Det betyder seafood med vitlök, lime och citron.
raspett2Kvällen spett innehåller lax, marulk och jätteräkor. Kryddor: citron, lime, limezest, peppar och salt.

siggpackSom tillbehör en enkel sallad. Råkade få tag i Siggs gurka från Närpes. Inte ofta man ser den i Vasa.
grillpotatisNypotatisen förkokades en stund och sedan rostades på grillen
i olja och röktpaprika pulver. Citronen gör sitt då den grillas, blir så söt och saftig.
spettrattSåsen: gräddfil, citron, lime, vitlök, salt, peppar och olja. Mums!

 

I morgon blir det abborrfileer!


Kväll vid Berny´s

Skrivet av Ulf Lassander 17.08.2019

Fredagskvällen började med en AW vid Bernys´s intill Replotbron. Inget ensamt party men råkade
komma en halv timme tidigare än de andra och fick tid för att varva ner i badtunnorna.
De andra – vi var totalt 15 personer som alla bloggar på Sevendays och samlades från
Terjärv i norr till Närpes i söder.
uffeibaljaterassen

Lugnt och skönt på havet och solen hängde med hela kvällen.

lusthuset

Några segelbåtar gled förbi och försvann vid horisonten, troligen på väg till Jakobstad.


Snart skulle de andra komma och gubbarna väntade!
gubbar
baljornaMan passar bra in i ”ankdammen” :)


Inne i restaurangen börjas det duka upp.
glas
forratt2Förrätt: Sparrissoppa med bruschetta (fetaost och tomat). Gott, en 10 poängare.
abborrfileVarmrätt: Smörstekt abborrfilé, brynt smör, räkröra, riven pepparrot,
sommarens grönsaker och krossad potatis). Är man i Kvarken så är man.
efterratt2Efterrätt: Jordgubbar med vaniljglass. Snyggt upplägg och gott!

Medan glasen klirrade och skratten ljöd hade skymningen lagt sig.
Det blev dags att släppa taget om fredagen och möta en lördagen med nya möjligheter.
Tack Berny´s för en trevlig kväll...nu får ni låsa och åka hem. 
nattbro


Ishockey kick off

Skrivet av Ulf Lassander 15.08.2019

Det surrar i luften inom ishockey. Vaasan Sport har en del träningsmatcher som får fansen att tända till.
Själv sitter jag inte i publiken (apberget) eller vad det nu heter.
Men är intresserad av fenomenet då det drar igång.

Nu på lördag är det dags för ”Sportis” att möta Björklöven i Umeå på hemmaplan i A3-Arenan.
a3 arenaSå här såg arenabygget ut den 28 juni.
a3 arena bygg

Lördagens spektakel har också fått Wasaline att skapa biljettpaket som
enligt ryktet sålt ganska bra.

a3 arena wasaline2

Dessutom har HSS Medias tidningar laddat upp med ett
specialtillfälle för prenumeranterna att se matchen live på VBL:s, ÖT:s och SYDIN:s webbplatser.
För prenumeranterna är det gratis och för de som inte har en prenumeration går det att köpa tillgång till
matchen för endast 1 euro. Dessutom har du hela webbinnehållet under en hel månad.
Matchen börjar klockan 16 nu på lördag. 
Måste väl bänka mig där hemma jag också och se hur det går.

a3 arena video

Vad skall man ladda upp med – öl, chips...

Bilderna är från: VBL, Björklöven, Wasaline och Byggkoll Ab.

 


Rökt och grillat

Skrivet av Ulf Lassander 12.08.2019

Rökt och grillat blev det till veckoslutet.
Projekten vill ta överhand så maten kom inte i första skedet.

Men rökta abborrar på lördag.
Söndagens regnväder lockade mig till grillen med kycklingspett marinerade i egen pesto
och med en rejäl klick gräddfil med curry.
Gott!
aborre4
kycklingspett pesto


Skördetid

Skrivet av Ulf Lassander 11.08.2019

Skördetid står för dörren och dagen började med att
tvätta vinflaskor för kommande svartvinbärssaft.

flaskor3Då man ändå håller på med duschslangen kan man väl fortsätta
med att rengöra frysboxarna och skaffa sig en överblick på
vad som finns i frysarna. Mera produkter på kommande idag.
Men det finns hallon, tranbär, hjortron, svartavinbär, rödavinbär, saksatonbär,
äppelmos, hummer och skaldjur, bröd, soppbaser etc.
boxar1Tur att alla boxar står intill bastuavdelningen så rengöring och tvätt är inget problem.
boxar2Saftkoket är i gång och snart blir det en leverans av nyplockade blåbär.
Plockade själv 20 burkar svartavinbär i går och mera skall plockas.

En bra dag!