uffeskitchen ul

Lamm till lunch

Skrivet av Ulf Lassander 27.05.2020

Kategorier:

Hade tänkt starta grillen men ett ösregn ville någonting annat.
Lätt övertalad ställde jag mig vid spisen.
Dagens lunch blev 4 st lammribs med kokta harry kuvert bönor,
lite pasta och stekt citron.
Pastan kokade jag färdigt i går kväll så den svängdes bara ner i stekpannan
för att får värme och suga upp fettet (smakerna).
Passade bra det här också.

lammribs2


Pollo del dia

Skrivet av Ulf Lassander 23.05.2020

För över 20 år sedan hittade jag på detta recept. En kycklinggryta enligt ”man tager vad man haver”.
Dock finns det en bas som jag gjorde på torpet i Petalax.
I dag fanns det också chorizo i grytan och soltorkad tomat. Lite gurkmeja
för färgens skull men som också gav en större smak av Indien.
pollo3
En liten klick med gurka, salt, peppar, hackad ruccola och yoghurt.
Satte som en smäck!
Inga potatis utan lite bulgur, kokt i lite buljong.


Dofter av Medelhavet

Skrivet av Ulf Lassander 22.05.2020

Fredag och solsken, skulle bli en lunch från Köttdisken men det blev någonting helt annat
...men nog från Köttdisken. I dag hade de helströmming till specialpris. Kanske lite för stora
för min idé men inte skall man klaga.
Det blev grillade ”sardiner” a la Medelhavet men med strömming. 
Här samma rätt från 2016 men med filéer.
stromminspettPå med salt, vitlök, olja och till grillen stromminggrill

strommingtallrik2

Vilken fredagslunch :)


Favoritsallad!

Skrivet av Ulf Lassander 21.05.2020

Kategorier:

Dagen sol resulterade i en gammal goding. Har gått bland annat under namnet Medelhavssallad.
Snabbt tillagad och full med smaker med
chorizo, ruccola och pinjenötter. Glömde dock osten.
Men denna sallad gör vi om och om igen under sommaren.
potatissallad2Ingredienser:
Kall kokt nypotatis, stekta kryddiga korvar, småa tomater, småa saltgurkor, 
bönor, ruccola, rödlök, kapris, hyvlad parmesanost, rostade pinjenötter.
Vinägrett: 
1 tsk dijonsenap, lite pressad citron, olja och ett stänk vinäger.


Ser mörkt ut!

Skrivet av Ulf Lassander 19.05.2020

Dagens lunch hängde på minuter. Vid horisonten började det mörkna till sig.
Grillen var tänd och allt förberett. Men kändes inte helt bra.

regnGrillningen blev perfekt och medan jag var på väg in så började de första dropparna komma.

spjall2Revbenspjäll, grillsallad och några tomater med pesto.
Nu får det regna bäst det vill.
kok3Kom till och med hagel. Men inne i köket är det varmt och skönt.


Söndag och grillning

Skrivet av Ulf Lassander 17.05.2020

Kategorier:

Veckan som gill stod grillen varm nästan varje dag. Så efter ett avslutande skogsjobb på 3 timmar,
installering av droppbevattning i växthuset och rengöring av balkongen
var det dags för dagens lunch/middag.
I går förkokade jag revbensspjäll som skall bli
lunch under veckan. Men redan i kväll åkte en bit på grillen.revbensspjall2

Pasta, pesto och grillade tomater. Mums, men i morgon får det bli någonting annat
till lunch. Får väl sova på saken.


Lunchgrillning

Skrivet av Ulf Lassander 13.05.2020

Kategorier:

I dag gjorde jag det lätt för mig. Åkte en sväng till Köttdisken efter en marinerad kassler
och lite pasta sallad.
I gång med Webern och på med kasslern och en tomat.
Toppade tomatytorna med en krydda som jag träffade på
i Spanien för många år sedan –Persillade. Finns nu också här hemma
i Santa Marias kryddsortiment. Innehåller salt, vitlök och persilja.
kassler


Solensmat som lunch

Skrivet av Ulf Lassander 12.05.2020

Solens varma strålar fick pastamonstret i mig att vakna.
Äkta italiensk pasta, musslor, pesto och citron.
Men i dag fick rätten också en stänk av tryffelvinäger
från den toscanska kusten i höjd med norra Korsika.
tyffelvinagertryffepasta2Mums filibabba!


Måndagslunch

Skrivet av Ulf Lassander 11.05.2020

Kategorier:

I morse fick man skrapa bilrutorna rejält, en tjock hård skorpa.
Några timmar senare ringer klockan för lunch. Solen tittar fram och småfåglarna kvittrar.
Nu är det Webern och lammkött som gäller.
ribsgrill2

Pesto, vitlök, salt och peppar på nästan allt.

ribsGurksåsen från gårdagens kyckling passar bra även här.
Men nu skulle det inte behöva komma mer bakslag i naturen.
Nu får sommaren komma -typ, nästa vecka.


Mix av Mexico och Italien

Skrivet av Ulf Lassander 10.05.2020

Skulle bli nåt helt annat i dag, men regnet gjorde sitt och kvällens meny ändrades.
Spetsade in mig på nåt mexikanskt men tror jag hamnade
någonstans i syditalien. Smaken var bra och finns inget recept.
ugndform
I formen finns förutom förstekta kycklingfiléer.
Två hackade tomater, soltorkade tomater + oljan och kapris, några gröna sparrisar, oliver, persilja, 
en stor lök, kycklingsfond, grädde, peppar, paprika pulver, lite curry.
Fick gå i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
Samtidigt satte jag in franska potatis. Den vita såsen är gårdagens sås + upptärnad gurka.
mexicokykling2Såsen från ugnen med kycklingen sparas tills i morgon.
Då kan det bli nåt gott ur grillen.