uffeskitchen ul

Terrasshäng

Skrivet av Ulf Lassander 24.03.2019

Kategorier:

Morgonsol, torr terrass, söndag och inga projekt.
Faran är stor att det blir lite skumppa på terrassen idag.

Några filtar och nyputsade Ray Bans så fixar man det nog.

Får väl leva lite La dolce vita!

rose3


Frystömning!

Skrivet av Ulf Lassander 23.03.2019

Frystömning av infruset kött! Det var temat i dag. Enstaka bitar som har blivit slängda i frysen, bra kött men restbitar. Då ville gumman göra kalops. Fritt fram. Den var kanske en av de bättre hon gjort, full av smaker, kryddig och jätte god. Gurka, svartvinbärsgelé och potatis. Thats it och nu har vi mat för flera dagar :)

kalops3

 


VBL morgonmål

Skrivet av Ulf Lassander 20.03.2019 | 1 kommentar(er)

I dag firade vi på Vasabladet! För det första firade vi in våra collegen som vi tog fram till Konstens natt i fjol, har varit en hel del teman kring dessa efter det.

Samtidigt passade vi på att dela ut våra nya personalmuggar, alla med eget namn.
Några blanco muggar för inhoppare och vikarier.
Party, party!

 

bord2

Allt möjligt gott och hälsosamt ...?

trojor

Blir en varm och skön dag idag. Dessutom började det snöa.

personal

Hela personalen samlad på ett och samma bord.

ul mugg

Andra morgonmålet för dagen. Smakade bra det också, snart lunch.

 


Röding så gott!

Skrivet av Ulf Lassander 17.03.2019

Kategorier:

Röding så gott, var ungefär det som yttrades vid matbordet i kväll. Låt maten tysta mun – med andra ord. Bra tecken på att det smakar.

Blev en rödingfilé stekt i smör med en gnutta vitlök. Pressad potatis och smörsky. Smörslungad babyspenat. Hyvlad gurka med lite salt. peppar och ättika. En snabbt gjord remouladsås med det som råkade finnas. Och det var lite syltlök, kapris, kålhuvud, grönt äpple, citronsaft och zest, majonäs och créme fraiche. Peppar och salt. Den blev god!

Samtidigt gjorde jag en coleslaw  tills i kväll eller i morgon. Hyvlade ner (med ost hyveln) kålhuvud, äpple, morot, kapris, lite vinäger, salt och peppar och créme fraiche. Blev också god, dessutom lämnade det inga extra bitar i kylskåpet av råvarorna.

roding ratt

 

 


Vinterdvala

Skrivet av Ulf Lassander 17.03.2019

Grått och slaskigt var än man ser. Ännu ligger Åminne i vinterdvala. Vindstilla i vassruggen men ger ändå ett viss lugn. De gråa sjöbodarna är ännu gråare i dag än under sommaren. Några fiskare på isen. Några fåglar i skyn, även de i en nyans av grått.

vass a

Mynningen av Åminne å visar inget tecken på liv. Trots att vattnet ån porlar glatt uppe vid Prästgården.

sjobast

Slumrande toner av gångna tider.

vasstra

 

vassrugg

Råder ett lugn över fjärden och en vädjan om att ”ge naturen lite tid att komma till liv”.


WOK!

Skrivet av Ulf Lassander 16.03.2019

Kategorier:

Efter en RödaKorset-dag på torget i Vasa smakar det gott med en egen gjord kycklingwok. Kålhuvud, paprika, morot, kyckling, citron, vinäger + soya (japanska), thai curry, lite salt och peppar. Dök nog ner en gnutta wasabi också. Oj så gott, allt gick åt sig :)

wock2  


Laxsmörgås

Skrivet av Ulf Lassander 15.03.2019

Efter jobbet tog jag en sväng via Köttdisken, helt utan idéer och öppen för det mesta. Med en burk laxröra, dill, citron och rostfranska, får man bra till ett fredagsmys. Tomater och vin hade vi hemma.
Rödlöken hann jag pickla cirka 20 minuter. 

Mums så gott.

laxrora3

 


Världen blir rosa!

Skrivet av Ulf Lassander 14.03.2019

rose2

 

Alkos försäljning av Lonkero fortsätter att minska i februari. Vinnarna ser ut att vara friska och fräscha produkter. De som sticker ut är skumppa och roséviner.

Även alkoholfria produkter blir allt populärare.

Rosévinerna har till och med en ökning på 34% jämfört med februari i fjol. Skumppan står för +2% och alkoholfria +14%. I övrigt har Alkos försäljning av alkoholdrycker
sjunkit lite över 4% sedan februari i fjol.

Lonkero och öl står för största tappet.

 

Källa: Alko.fi

roseflack

 

 

 


Lövbiff

Skrivet av Ulf Lassander 10.03.2019

Kategorier:

Lövbiff, det är söndagens middag. På lördag tittade jag in till Köttdisken och fick med mig ett par verkligt fina lövbiffar. Ser råvaran bra ut så kickar man igång direkt, och det var just det som dessa biffar gjorde.

lovbiff

Klyftpotatis sköter sig själva i ugnen och en delad vitlök. Kryddsmör med starka kryddor och vitlök. En stekt tomat och en blodapelsin för att få lite vätska i maten och en klick gräddfilsås med citron och peppar.

stekt lovbiff

Allt gick åt sig och det är ett bra betyg.


Grillpremiär

Skrivet av Ulf Lassander 09.03.2019

Nu blev det grillpremiär under äppelträdet. Doften är den rätt och ölet smakar lika bra som på sommaren, det hålls kallt i alla fall.

grill5

 

ol

En vacker kycklingfilé uppskuren och pestomarinerad. En enkel sallad till med en gräddfilssås men mycket limezest och saft. Behöver inte vara svårt.

Sedan fick jag också ett glädje mejl i kväll om att resan till Kroatien har redan över 20 bokningar efter dagens första annons! Vem har sagt att annonsering inte fungerar? Kanske fel på produkten i så fall.

grilladkyckling2