Älgen Hälge på tallriken

lördag 12 december 2015 - 17:14 | 1 Kommentarer

Gräsänkling och i behov av mat! Inget problem, men alltd svårare att göra en portion än två. Men så här blev det och jag är nöjd =mätt.

 

En liten förrätt vid köksbänken. Malaxlimpa lite mjukost och en klick rom, lite rödlök och en skumpa. Vad mer behövs?

forratt2

 

Varmrätten blev biffar av älgfärs. Älgen är skjuten i Petalax, kanske på egna skiften? Ville ha rena smaker i färsen så det blev bara lätt stekt lök, lite trattkantareller från i morse, salt, peppar och en matsked dijonsenap. Kokt pasta, äppelkompott och lite tranbärsgele. En gräddsås på lök och trattkantareller samt lite fond. Kokta broccolin missade jag så den fick jag ta som efterrätt ;)

 

algfars

Tack, Janne på Minimani för färsen :)

Kategorier:

Mat

1

Kommentarer

  • Sanna

    12.12.2015 18:37 (3 år sen)

    Gott!


Skriv kommentar