Älgen Hälge på tallriken
Kategorier:
Gräsänkling och i behov av mat! Inget problem, men alltd svårare att göra en portion än två. Men så här blev det och jag är nöjd =mätt.
En liten förrätt vid köksbänken. Malaxlimpa lite mjukost och en klick rom, lite rödlök och en skumpa. Vad mer behövs?
Varmrätten blev biffar av älgfärs. Älgen är skjuten i Petalax, kanske på egna skiften? Ville ha rena smaker i färsen så det blev bara lätt stekt lök, lite trattkantareller från i morse, salt, peppar och en matsked dijonsenap. Kokt pasta, äppelkompott och lite tranbärsgele. En gräddsås på lök och trattkantareller samt lite fond. Kokta broccolin missade jag så den fick jag ta som efterrätt ;)
Tack, Janne på Minimani för färsen :)
Kommentarer
Sanna 12/12/2015 6:37pm (8 år sen)
Gott!
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar