uffeskitchen ul

Alkoholfritt och fisk

Skrivet av Ulf Lassander 18.01.2020 | 0 Kommentarer

Efter en härlig shoppingdag i Vasa var det skönt
att få komma hem och ställa sig vid spisen.

Dagens idag skall bli torskrygg (går också bra med tork i paket ur frysdisken).
Smörad form och några extra klickar smör i bottnen.
På med fisken, ca 20 syltlökar (i bruk), en matsked kapris (i burk), strö över lite färsk eller
torkad dill, peppar och salt samt ca 1 dl grädde.
Medan detta gottas i ugnen ca 20 minuter på 200 rader,
kokas potatis till pressad potatis.
Just före servering öser jag ner de pillade räkorna (nyskalade) i såsen.
Själv ville jag ha en matsked forellrom som klicket på moset.
torskaratt4Otroligt gott, jag slickade upp det sista.
Men var nu kommer det alkoholfria in. Har testat själv flera olika varianter.
Vissa bra men de flesta helt kass.
I kväll var det dock dags för två sorter.alkoholfritt

Båda muskat ”viner”. Den första ”blommigare” helt bra och en som vi köper nu som då.
Den andra en ny bekantskap som jag själv tyckte mera om ( mer muskat smak).
Smaken är delad i detta fall och jag drar mig snabbt tillbaka :)
Mitt egna vin i kväll var helt hyfsat till fisk och skaldjur.
matvin
 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar