uffeskitchen ul

Ankbröst med apelsin

Skrivet av Ulf Lassander 20.12.2015 | 0 Kommentarer

I fredags då vi var till Minimani råkade jag se färska ankbröst i köttdisken. Så fint kött och inte allt för tjock fettkappa, de måste bara få komma med mig hem :)

I kväll var det deras tur, skinnytan snittades och bröstet maserades in med peppar och salt. Stektes på skinnsidan i ca 4 min så att den fick fin färg. Sedan en snabb stekning runt om så att de goda safterna skulle stanna inne i bröstet. In med en stektermometer och målet var 65 graders innertemp.

Såsen var det första jag började med. 2 msk socker ocj 1 msk vittvinsvineger kokas tills sockret smält. I med 2 dl apelsinjuice (nypressad), 1 msk kalvfond och 2 dl vittvin (jag tog rött). Blandade också i en del trattkantareller och skyn från den stekta ankan. Reduceras ner till 3 dl och då tillsätts 1 klick smör. Är såsen för tunn kan man sätta till 1 msk maizena.
Före servering silade jag såsen för att få bort svampbitarna.

Potpatis och broccoli samt avslutas med apelsincest straxt före servering.

 

Köttet, helt perfekt rosa och mört :)

 

stekt anka2

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar