uffeskitchen ul

Att pankopanera

Skrivet av Ulf Lassander 18.03.2017 | 0 Kommentarer

Några har frågat hur man pankopanerar fisk. Här visar jag hur jag gör min fish and chips. Till den här använder jag två torskryggar (ur butikens frysdisk) som jag klyver på längden.

panering1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedan vänder jag dem i vanligt vetemjöl.

panering3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter det är det dags att vända dem i ett lätt vispat ägg. Nu blir det lite geggit så använd bara ena handen så du har den andra torr för nästa steg.

panering4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu är det pankomjölets tur, det som gör fisken extra krispig.

panering5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Går också bra att frittera stora räkor, abborrfiléer etc.

panering6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Börjar bli klart för fritering.

panering7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hetta upp en nautral olja, jag tog en rapsolja. Den skall vara het så den ryker. I med fisken så ytan börjar bli brun. Under tiden så har franska potatisen varit i ugnen i ca 25 minuter. En aioli har slagits och en del av gårdagens Remoulade sås finns kvar.

panering klar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gott så in i vassen!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar