Att pankopanera
Några har frågat hur man pankopanerar fisk. Här visar jag hur jag gör min fish and chips. Till den här använder jag två torskryggar (ur butikens frysdisk) som jag klyver på längden.
Sedan vänder jag dem i vanligt vetemjöl.
Efter det är det dags att vända dem i ett lätt vispat ägg. Nu blir det lite geggit så använd bara ena handen så du har den andra torr för nästa steg.
Nu är det pankomjölets tur, det som gör fisken extra krispig.
Går också bra att frittera stora räkor, abborrfiléer etc.
Börjar bli klart för fritering.
Hetta upp en nautral olja, jag tog en rapsolja. Den skall vara het så den ryker. I med fisken så ytan börjar bli brun. Under tiden så har franska potatisen varit i ugnen i ca 25 minuter. En aioli har slagits och en del av gårdagens Remoulade sås finns kvar.
Gott så in i vassen!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar