Bläckfiskcarpaccio som förrätt
Vissa rätter glömmer man aldrig. I dag då vi var och handlade mat till Vasa ville jag
ta ett stop vid Asian Shop på Handelsesplanaden. Tanken var väl främst för att
hitta någonting nytt och gott till söndagens wok.
Men vad kom jag ut med?
Jo, ett paket djupfrysta och uppskurna bläckfisk armar.
Nu förflyttas jag tillbaks i tiden till 2014 och Kroatien.
Där ville hamnrestaurangen Barracuda överraska mig med en
lite speciell förrätt. Och den har hängt med under åren.Bläckfisken är fångad i Vietnam och förkokt och snabbt fryst av det belgiska företaget Seacom
som har en hel massa godsaker i sitt sortimen.
Plocka upp de tinade skivorna på ett fat,
stör över nyhackad persilja,
pressa över citron som får köttet att möra.
Peppar och salt. En god olivolja och
några droppar balsamico.
Vågar du bjuda på det här som förrätt så har du en 100%:ig snackis.
Här samma rätt för några år sedan med lite andra ingredienser.
Kommentarer
P 06/02/2021 10:50pm (3 år sen)
Ser riktigt nice ut.
Emma K 07/02/2021 10:50am (3 år sen)
Nej, nej neeeeeej!!!! Ät inte detta intelligenta djur! Kolla filmen om mannen som blev vän med en bläckfisk på Netflix, please.
Och vill du ha carpaccio, gör det på rödbetor.
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar