uffeskitchen ul

Cajun på mitt sätt

Skrivet av Ulf Lassander 02.06.2017 | 0 Kommentarer

Redan i går hade jag längtan efter skaldjur. Har några ämdar med kokta inhemska kräftor i frysen så snabbt togs ett ämbar upp med 8 kräftor i dillspad. I kväll blev det canjunkräftor på grillen.

kraftor pa fat

Majskolv, tomat, lime, champinjon, rödlök (spettet i mitten är gummans korvspett). Det gröna är persiljado (en krydda från Spanien, finns nog här nu också). Mandarinen är som saft. Fler kryddor är curry och en cajunkrydda på burk.

 

kraftor i panna2

Lite olja i pannan och på med mandarin juicen. Hade faktist 1 dl. apelsinjuice också som åkte ner i pannan. Rör om och dofta :)

 

kraftratt

Så var det klart. Rev av lite gräslök intill grillen för att få kontraster. Gummans choritzo korv skulle också ha passat bra i rätten. Tuta och kör, ta det du gillar, räkor, kokt potatis eller ananas t.ex. Kunde ha haft med lite spansk körvel men den var så lite ännu att jag lät den växa till sig. I höst är körveln ett otyg som växar överallt men har en så god smak av anis.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar