uffeskitchen ul

Dags för pesto!

Skrivet av Ulf Lassander 24.07.2022 | 3 Kommentarer

Så blev det i dag dags att avsluta odlingen av basilika. Sådde dem 2 maj och de skolades om tre veckor senare.
pesto planteringVuxit så det knakar och lika livskraftiga varje år.
pestoskordTar endast bladen och lämnar så mycket att de
kanske fortsätter att växa fram till hösten.
pestomix2Mixar ner basilika, vitlök, lite citronsaft, olja och peppar.
lämnar bort bröd och nötter för då håller min pesto mycket längre.
Var efter den använd häller jag på lite mera olja i burkarna.
pestoburkBlev fem burkar pesto till fisk eller kyckling.
Kolla dessa länkar: Kyckling, Pasta, Korvsallad, Kassler  

Kommentarer

  • Joel 27/07/2022 1:25am (22 dagar sen)

    Rå vitlök blandat med olja är en stor källa till botulism. Vitlöken behöver värmas (inte stekas) innan. Detta recept kan döda folk.


    "Research performed by the University of Georgia confirmed that mixtures of garlic in oil stored at room temperature are at risk for the development of botulism. Garlic in oil should be made fresh and stored in the refrigerator at 40 °F or lower for no more than 7 days."

    • Ulf Lassander 06/08/2022 9:35pm (11 dagar sen)

      Jasså, det bör granskas. Har inte haft några problem med detta.

  • Therese Rosenberg-Hiekkanen 01/08/2022 9:54am (16 dagar sen)

    Hur förvarar du dem? Hållbarheten?
    Tack för tipset!

    • Ulf Lassander 06/08/2022 9:33pm (11 dagar sen)

      Helt som så i kylrum. Håller bra tack vare att nötter och bröd lämnats bort. Brukar hälla på mer olja vart efter jag använder peston.

  • Eva 08/08/2022 10:37am (9 dagar sen)

    Kan det räcka om man hettar opp vitlöken utan att direkt steka den, skuren i några delar, låter den kallna och därefter kör den i mixern? Jag tog just in ett "bröte" med basilika, ur växthuset, tittade på ditt recept, och läste om detta med botulism. Vad blir det för pesto utan vitlök?

    • Ulf Lassander 13/08/2022 2:03pm (4 dagar sen)

      Gör som du känner dig mest trygg med. Det skall absolut vara vitlök i en pesto :)

Skriv en kommentar