Dags för pesto!
Kategorier:
Så blev det i dag dags att avsluta odlingen av basilika. Sådde dem 2 maj och de skolades om tre veckor senare.Vuxit så det knakar och lika livskraftiga varje år.
Tar endast bladen och lämnar så mycket att de
kanske fortsätter att växa fram till hösten.Mixar ner basilika, vitlök, lite citronsaft, olja och peppar.
lämnar bort bröd och nötter för då håller min pesto mycket längre.
Var efter den använd häller jag på lite mera olja i burkarna.Blev fem burkar pesto till fisk eller kyckling.
Kolla dessa länkar: Kyckling, Pasta, Korvsallad, Kassler
Kommentarer
Joel 27/07/2022 1:25am (10 månader sen)
Rå vitlök blandat med olja är en stor källa till botulism. Vitlöken behöver värmas (inte stekas) innan. Detta recept kan döda folk.
"Research performed by the University of Georgia confirmed that mixtures of garlic in oil stored at room temperature are at risk for the development of botulism. Garlic in oil should be made fresh and stored in the refrigerator at 40 °F or lower for no more than 7 days."
Ulf Lassander 06/08/2022 9:35pm (10 månader sen)
Jasså, det bör granskas. Har inte haft några problem med detta.
Therese Rosenberg-Hiekkanen 01/08/2022 9:54am (10 månader sen)
Hur förvarar du dem? Hållbarheten?
Tack för tipset!
Ulf Lassander 06/08/2022 9:33pm (10 månader sen)
Helt som så i kylrum. Håller bra tack vare att nötter och bröd lämnats bort. Brukar hälla på mer olja vart efter jag använder peston.
Eva 08/08/2022 10:37am (10 månader sen)
Kan det räcka om man hettar opp vitlöken utan att direkt steka den, skuren i några delar, låter den kallna och därefter kör den i mixern? Jag tog just in ett "bröte" med basilika, ur växthuset, tittade på ditt recept, och läste om detta med botulism. Vad blir det för pesto utan vitlök?
Ulf Lassander 13/08/2022 2:03pm (10 månader sen)
Gör som du känner dig mest trygg med. Det skall absolut vara vitlök i en pesto :)
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar