Dragonkyckling
Dragonkyckling fick krona kvällen. Dagen började redan 09 med att jag drog iväg till skogen och fick njuta av solstrålar mellan träden. Väl hemma hade jag spetsat mig på grillen, andra hade andra tankar. De andra tankarna fick förtur, grilla hinner vi med.
På kvällen meny står dragonkyckling i ugn.
Skär några djupa snitt i filén så blir den snabbare genomstekt. Massera in salt, peppar, citronzest och pepparblandningpå burk. Stek kycklingen runt om så den får en fin färg...
Citron och lime zest använder vi både till kyckling och fisk. Det tunna ytskalet ger en så härlig smak.
Lägg den stekta kycklingen i en ugnsform och häll på grädde. Blanda också ner torkad dragon, en buljongtärning eller fond. Hacka soltorkad tomat och purjo och lägg i. Passar också bra med rosépeppar men den lämnades bort i dag.
Soltorkad tomat hör absolut till basingrediensen i mycket här hos oss. Låt kycklingen gräddas på 220 grader. Det tar ungefär lika länge som att göra potatisklyftorna. In med allt i samma ugn.
En enkel och god sallad till och en klick hemgjord svartvinbärsgelé är allt som behövs.
I stället för en god efterrätt får man flytta sig framför tv:n och få mer inspiration av Mandelmanns.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar