uffeskitchen ul

Dragonkyckling

Skrivet av Ulf Lassander 03.03.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Dragonkyckling fick krona kvällen. Dagen började redan 09 med att jag drog iväg till skogen och fick njuta av solstrålar mellan träden. Väl hemma hade jag spetsat mig på grillen, andra hade andra tankar. De andra tankarna fick förtur, grilla hinner vi med.

På kvällen meny står dragonkyckling i ugn.

kyckling5

Skär några djupa snitt i filén så blir den snabbare genomstekt. Massera in salt, peppar, citronzest och pepparblandningpå burk. Stek kycklingen runt om så den får en fin färg...

zest

Citron och lime zest använder vi både till kyckling och fisk. Det tunna ytskalet ger en så härlig smak.

Lägg den stekta kycklingen i en ugnsform och häll på grädde. Blanda också ner torkad dragon, en buljongtärning eller fond. Hacka soltorkad tomat och purjo och lägg i. Passar också bra med rosépeppar men den lämnades bort i dag.

tomat

Soltorkad tomat hör absolut till basingrediensen i mycket här hos oss. Låt kycklingen gräddas på 220 grader. Det tar ungefär lika länge som att göra potatisklyftorna. In med allt i samma ugn.

dragonkyckling2

En enkel och god sallad till och en klick hemgjord svartvinbärsgelé är allt som behövs.

I stället för en god efterrätt får man flytta sig framför tv:n och få mer inspiration av Mandelmanns.

mandelman

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar