uffeskitchen ul

En kalkonfilé för två

Skrivet av Ulf Lassander 01.05.2019 | 0 Kommentarer

1-Maj middagen blev en kalkonfilé för två.
Låter i minsta laget men då jag väl öppnade paketet så förstod jag idén.
Stor som en tallrik, den skulle grillas hel.
Marinaden blev en nygjord pesto, peppar, chili och citron.

basilika pesto2

En halvtimme i marinad i kylrummet.
kalkonmarinadMedan potatisklyftorna var i ugnen så fixade jag en tzatziki aktig sås
och dekorerade lite vid matbordet. Tur att påskliljorna just hade slagit ut
så fick vi lite av gårdens  vårblommor på bordet.
paskliljor

Oj, vad den blev god. Det här gör vi om. Sparrisen fanns i kylrummet och
lika bra att använda dem medan de är färska. Hade också kvar
lite timjansmör från påsken som också passade bra till kalkonen.

kakonratt

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar