uffeskitchen ul

En ny bit av Irak

Skrivet av Ulf Lassander 19.03.2018 | 0 Kommentarer

I dag doftade det mat ända ut på gården. Nu var det irakiska köket på gång. I kväll skulle det inte bli någonting sött utan salt.

På menyn stod Sambosa och Betinjanie. Sambosa är ett degknyte som fylls med kött eller fisk. I kväll blev det tre olika varianter fyllda med ost, kryddat maletkött och potatis med persilja.
Betinjanie, eller salsa på aubergin med granatäppel och starka kryddsåser. ”Skulle passa bra även till allt grillat”. Till den kommentaren nickar Ali glatt...”yes, yes any BBQ”!

kocken2

Ali fyller och viker degknytena (Sambosan).

sambosa ra

Små vackra paket. De fyrkantiga blev egen snabbare variant då det började dra ut på tiden.

friterade

Friteras i olja.

salsa aubergin

Betijanie ser lite rörig ut men smakar desto bättre.

Grönsaker i såsen är:
Aubergin som steks ganska så kraftigt.
Hackad gurka, lök, granatäpple och tomater. Allt får sjuda en stund i stekpanna så smakerna frigörs.

Såsen:
Granatäppelsirap, HP sås och ketchup och en pressad citron.
Inga kryddor behövs.
Rör ihop och klipp persilja över.

 

irakifood

En riktigt festmåltid. Nylagad på äkta råvaror :)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar