Färsk fisk
I går kväll fick jag nog av buffématen och stägade iväg till en fiskrestaurang. Svårt att hitta en restaurang som serverar färsk fisk, den mesta är frusen. Men man ger sig inte och plötsligt står den där, en klichébild av Grekland.
Paret hade tidigare krogen i Platanias men 2006 flyttade de den till Agia Marina. Gubben var inkastare och gumman runnade salen. Fanns någonting som kunde tolkas som sonen i huset men han vandrade omkring och talade i telefonen nästan hela kvällen.
Vinet görs av en gammal man uppe i bergen här i närheten och han levererar allt vin årt dem. Gott, varken blasking eller surt. Ouzon passar bra med grillad fisk, ett tips som hotellets servitris tipsade om. Och ja, jag testar.
Fick lite problem med språket då fisken skulle definieras. De upprepade namnet på grekiska om och om igen men den dumma turisten förstod inget så de fick bli ”silverfish”.
En av de godaste och saftigaste grillade fiskar jag ätit. Psari = fisk på grekiska. De grillade grönsakerna var goda men helt onödiga med en så god fisk – Les is more, även med maten!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar