Färsk höstmat
Färsk höstmat kan man nog kalla det för då man ställer till med en wok-rätt. Fast food, men på mitt sätt. Chilin och paprikan är årets sista skörd ur det egna växthuset som tömdes och tvättades idag.
Det är troligen endast vitlök, lime och ingefära som inte är närodlat.
Köpte två kycklingfiléer med skinn och klubba från Köttdisken i morse i fall det skulle bli till att grilla. Nu blev det wok istället så då kokade jag en fond på klubborna, skinnet och lite kryddor (curry, lagerblad, ingefära, trattkantareller, lime saft, vittvin, kinesisk soya och risvinäger).
Jobbar man med kyckling är det viktigt att tvätta sig ordentligt innan man går lös på grönsakerna.
Den börjar bli klar, några minuter till.
Det blir nog många wok-rätter i vinter både med kyckling och skaldjur. Mättande och gott.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar