Festmat på minuten
Oj, det kommere gäster och vi som inte har nåt hemma! Låter det bekant?
En snabbtur till närbutiken och panikhandla. Tro det eller ej men man har hemma en hel del som går att bjuda på. Här några cocktailpinnar som alltid går hem. Dock saknade jag syltlök trots att de alltid brukar finnas en stor burk i kylskåpet (hittade burken senare). Brukar äta dessa som tilltugg också under varma sommardagar då suget efter salt slår till. Här har jag i alla fall fått ihop en del godbitar med butiksköttbullar, marinerade oliver, vindruvor, gräddost eller cheddar, cornichong, soltorkade tomater, fikon och lite lufttorkad skinka. Att använda paprika, mögelost, syltlök, dadlar och medwurst är också gott.
Ost, en halv köttbulle och soltorkad tomat.
Halv köttbulle, ost, en bit saltgurka (cornicons). Olive och vindruva (kärnfri).
En bit fikon och parmaskinka.
Gillar du rom och skaldjur är de också mycket lättlagade. Som botten används formfranska, som sådan eller rostad. Pressa över några droppar citron på brödet innan du fortsätter. Toppa med en klick mjukost, gärna med örtsmak. En tesked laxrom eller räkor och på toppen en kvist timjan, dill, nyklippt gräslök eller finhackad rödlök. I stället för formfranska är det också gott med tunt skivad malax limpa, kavring eller en kokt ägghalva. Ev varv över med pepparkvarnen ger det lilla extra.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar