uffeskitchen ul

Fish and chips...de du!

Skrivet av Ulf Lassander 01.09.2018 | 0 Kommentarer

Fisch and chips var alltid någonting man åt på utlandsresor. Men i dag är det en rätt som jag snabbt fixar till här hemma.

Disken står ännu i diskhon och magen är mätt. Är lika förvånad varje gång att ett fyst fiskpaket från Frionor kan bli så gott. Skär upp i passliga bitar och vänder dem först i vetemjöl, sedan i ägg och panko. Friteras tills de är vackert bruna. Franskisar i ugnen i 25 minuter. Gumman svängde snabbt ihop en aioli med äggula, olja, vitlök, äppelvinäger, dijonsenap och salt. Traditionellt skall det också vara gröna ärter till eller puré, men det gillas inte hemma så det blir ättiksgurka i stället.

fishandchips3

Knapriga och goda tack vare pancopaneringen. Lämnade en par bitar till senare ikväll.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar