Första dagen i Alsace
Solen och vårvärmen välkomnade oss med råge. Runt +20 grader, tur man hade aircond i bussen. Trafiken var rejäl men allt löpte väldigt bra. Ginsen, magnolian, körsbärsträden och vitsipporna stod i blom.
Resan gick förbi vingård på vingård, stockarna stod ännu nakna fast de hade rejäla knoppar stora som ärtor.
Äntligen nådde vi vårt mål. Nu skulle det bli både mat och vinprovning.
Det går att använda korkskruv men gårdens ägare valde någonting helt annat...
Vi fick också se källaren med fulla vintunnor. Den äldsta var tillverkad år 1850 och innehöll 4000 liter
vin. Det var fjärde generationen vinmakare som höll på så erfarenheten satt i väggarna.
Här samlade man fällning i flaskhalsen innan flaskorna slutligen skulle försäglas med kork.
Längre ner, 6 meter under markytan, fanns ännu ett lager med vin. På väg ner så stod det vinlådor lite här och där. Färdigt packade lådor som bland annat skulle till Kina.
Dagens middag på vingården (3 rätters) bestod bland annat av en för orten traditionell köttgryta med potatis, lök, morötter och mycket mört kött. Vinprovningen omfattade en hel arsenal av gårdens viner. Odligen omfattade hela 15 hektar.
Kärran på gården var endast en dekoration.
Dags att söka hotellet, men dit kunde inte bussen köra. Stadens tre stadsportar och gränder var allt för trånga.
”Ett av de äldsta hotellen jag har bott på” sade Micke Björklund efter att ha inspekterat utrymmena. Mitt rum var helt toppen.
Vyn från hotellrummet var det heller inget fel på. Kolla in vinodlingen bakom stadens takåsar. Nu är jag i hjärtat av ett riktigt vindistrikt.
Det kan bli lite för mycket av det goda. Njut av några bilder av stadens hus.
Det vita korsvirkeshuset är vårt hotell.
Trevlig hotellaula med påskpynt och mys pys.
Hotellets bardisk.
Kvällens sista bild får bli den blommande magnolian på innergården. Mitt rum straxt ovanför, högst upp. I morgon skall vi ut i tryffelskogen.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar