Från mosse till biff
Från mosse till biff, passar bra en dag som denna. Uppe med tuppen klockan 06 och fick snällt vänta till 09 innan det blev ljust. Sedan bar det iväg ut på mossen. Samma mosse som figurerar på pärmen av kokboken Mickes Vilda.
Kallt ännu innan morgonsolen kommit över trädtopparna.
Tyst och lugnt. Några svanar flög över och trumpetade glatt.
Tranbären har hunnit frysa några nätter så det var bara och plocka. Här började kvällens middag ta form.
Tur man har 4WD för ännu har inte lervägarna frusit till sig. Lite som att vara ute och köra på hal is.
Mumsigt gott! Rårörda tranbär med socker och lite sherry. En traditionell pepparbiff. Pressad potatis och broccoli. Såsen är gjord på en egen fond av lök, äppelmust, trattkantareller, timjan, oxfond, svart vinbärssaft, peppar, smör och grädde. Låter som om man nog får göra detta på nytt :)
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar