uffeskitchen ul

Från mosse till biff

Skrivet av Ulf Lassander 18.11.2018 | 0 Kommentarer

Från mosse till biff, passar bra en dag som denna. Uppe med tuppen klockan 06 och fick snällt vänta till 09 innan det blev ljust. Sedan bar det iväg ut på mossen. Samma mosse som figurerar på pärmen av kokboken Mickes Vilda.

uffemosse2

Kallt ännu innan morgonsolen kommit över trädtopparna.

mosse

Tyst och lugnt. Några svanar flög över och trumpetade glatt.

tranbar

Tranbären har hunnit frysa några nätter så det var bara och plocka. Här började kvällens middag ta form.

lervag

Tur man har 4WD för ännu har inte lervägarna frusit till sig. Lite som att vara ute och köra på hal is.

 

pepparbiff2

Mumsigt gott! Rårörda tranbär med socker och lite sherry. En traditionell pepparbiff. Pressad potatis och broccoli. Såsen är gjord på en egen fond av lök, äppelmust, trattkantareller, timjan, oxfond, svart vinbärssaft, peppar, smör och grädde. Låter som om man nog får göra detta på nytt :)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar