Gratinerad nyårshummer
Julafton är förbi och börjar bli dags att se framåt mot nyårssupén. Hummer ( 600 grams) finns i frysen så menyn är given :)
Här ett lätt och gott recept på gratinerad hummer. 20 g rumsvarmt smör 1 msk torr sherry 1 tsk dijonsenap 0,5 krm svartpeppar, nymald 1 msk persilja, mycket finhackad 1 nypa havssalt
1. Sätt ugnen på 250°. 2. Rör samman smör, sherry, senap, peppar och persilja. 3. Klyv hummern i 2 halvor. Hugg jack i klorna på 2 ställen med en stadig kniv. Då går det bra att bryta isär klorna för att få tag i köttet. 4. Lägg hummerhalvorna på ett ugnssäkert fat, även klorna. Bred på smöret och sätt hummern högt upp i ugnen ca 5 minuter bara så att den blir varm och får lite färg på ytan. Eventuellt kan det behövas några korn salt på hummer vid serveringen.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar