uffeskitchen ul

Grekisk frestelse

Skrivet av Ulf Lassander 15.02.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Snöfall och slaskigt. Vad passar då bättre än en frestelse. Vi kallar den för Ghitas grekiska frestelse.
En rätt som dyker up nu som då och går att äta i flera dagar.
grekiskfrestelse2
Detta behövs:
1 kg potatis
Ett par rejäla lökar
2 dl grädde
450 gr malet kött
vitlöksflyftor, efter behag
bönor (går bra med frysta)
aura ost, salt och peppar.

Skiva potatisen och koka upp dem i saltat tillsammans med bönorna i 3–5 minuter.
Stek maletkött, lök, vitlök, salta och peppra. I dag hade jag också med lite pizzakrydda.
Smörj en ugnsform (vi gjorde två).
Blanda ihop potatisen och köttet, bred ut allt i ugnsformen och fyll på med grädde
så att det mesta täcks. Jag skivade ner ett antal honungstomater kunde ha gått bra
också med soltorkade tomater.
Gräddas i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
frestelse
Mums med ett fylligt rödvin.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar