Grekisk frestelse
I kväll skulle det bi grekisk frestelse,
en favorit som jag åt första gången i en skidstuga i Isosyöte.
Ett kort och ganska flummigt recept (beror på din smak)
gjort för två pers. men skall gå att frysa ner i kommande matlådor.
Vi börjar med ca. 1 kg skivade potatis som kokas i tre minuter i saltat vatten.Gillar du bönor så släng i rejäl knippe.
Här steker jag tre gula lokar, 7 klyftor vitlök tillsammans med 700 gr maletkött
(receptet är på 450 gram kött men jag tog till).
Samtidigt stekte jag en rejäl matsked tomatpuré och en rejäl nypa oregano.
Blandade i en och en halv bit blåmögeost.
Detta blandas försiktigt ner med potatisen.
Sedan öser man över det i två smör smorda former.
Häll över grädde så det mesta täcks.Redan u är dofterna gudomliga.
In i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.Låt stå och sedan dags för middag.
Går bra som sådan men passar bra med saltgurka
och en kall öl eller gott rött vin.
Testa det kan inte gå fel!
Kommentarer
Tero 03/12/2023 1:05am (2 dagar sen)
Vad gör den här frestelsen Grekisk?
Ulf Lassander 03/12/2023 1:59pm (43 timmar sen)
Nja, den går under det namnet och troligen mögelosten. Kunde testa med en riktig feta också men de är så smaklösa de som finns hos oss.
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar