Grekisk kväll i Malax

lördag 23 februari 2019 - 17:49 | 0 Kommentarer

Efter några timmar i skogen kändes det mer än skönt då grekiska dofter började fylla köket. En gammal favorit som vi kallar för ”Ghitas grekiska frestelse”. Nu kör vi receptet...lite dit åt.

1 kg potatis
minst 400 gram maletkött
2 stora gula lökar
vitlök 5 klyftor
bönor
salt, peppar, grekiska kryddor eller motsvarande

en mögelost och nästan 1 liter grädde.

lok

Körde både potatisen och löken via mandolin. Men skär upp dem fint.

stekpanna2

Stek maletköttet med löken. Smaka och krydda av.

ost

Vi använde en hel bit ost.

stekpanna

Rör ner vitlök och osten i köttet och blanda ihop allt med potatisen.

form1

Häll upp blandningen i en (eller två) smörade ugnsformar.

form

Häll på grädde så att allt täcks. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.

sallad5

Servera tillsammans med en lite kopp grekisk sallad. Ett gott vin och varför inte en ouzo.

frastelse

Nästa en form gick åt sig på två personer. Vi har mat till i morgon också eller så fryser man in till en annan dag.

Kategorier:

Mat Resor

0

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar