Grekisk kväll i Malax
Efter några timmar i skogen kändes det mer än skönt då grekiska dofter började fylla köket. En gammal favorit som vi kallar för ”Ghitas grekiska frestelse”. Nu kör vi receptet...lite dit åt.
1 kg potatis
minst 400 gram maletkött
2 stora gula lökar
vitlök 5 klyftor
bönor
salt, peppar, grekiska kryddor eller motsvarande
en mögelost och nästan 1 liter grädde.
Körde både potatisen och löken via mandolin. Men skär upp dem fint.
Stek maletköttet med löken. Smaka och krydda av.
Vi använde en hel bit ost.
Rör ner vitlök och osten i köttet och blanda ihop allt med potatisen.
Häll upp blandningen i en (eller två) smörade ugnsformar.
Häll på grädde så att allt täcks. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
Servera tillsammans med en lite kopp grekisk sallad. Ett gott vin och varför inte en ouzo.
Nästa en form gick åt sig på två personer. Vi har mat till i morgon också eller så fryser man in till en annan dag.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar