Grillat och spanskt vin
Veckoslutet gick helt i trädgårdens tecken.
Men trädgårdsjobb resulterar också i kurr i magen.
Lördagen bjöd på ett grillat laxspett med sallad. Helt enkelt och lätt.
Det rödbruna nyansen på laxen är Aronia pulver, hälsosamt och gott.
Den sötsura såsen är ett måste.
Söndagens middag blev grillad kyckling och klyftpotatis.
Samma sallad och nu med en vitlökssås på gräddfil och citron,
en allround sås som passar bra också till fisk.
Sedan blev det någonting gott i glaset.
Om vi befinner oss i norra Spanien och Atlantkusten i området söder om
Bilbao och Plampona är vi i vinets hemtrakter.
Samhället heter Olite.Bodegas Piedemonte grundades 1992 i området Navarra. Om man säger att Navarra området
är beläget norr om La Rioja så får man en bättre smakbild.
Det var regionens vinodlare som gick samman
och grundade företaget för att kunna ta fram moderna kvalitetsvin.
I dag har Piedemonte totalt över 300 hektar vingårdar.
Under de 20 år som gått har vinerna prisats för sitt fina pris/kvalitét förhållande.
Piedemonte Reserva är ett vin som passar till gris, kyckling, lamm och korv
(kötträtter med andra ord) men även med starka ostar.
Valt till Vuoden viini 2020.
Druvorna är: Temparnillo, Cabernet Sauvignon och Merlot. Alkoholhalten 14%.
Energi: 80 kcal/100 ml och priset 9.89 euro.
Ett vackert rubinrött vin med smak av russin.
Det här är nog ett vin som hamnar i min källare.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar