uffeskitchen ul

Händelserikt veckoslut

Skrivet av Ulf Lassander 26.09.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Under fredagen avslutade jag byggandet av mitt ute SPA, kommer ett eget inlägg om det senare.
Kvällen avslutades med en vinprovning hos Vinsällskapet i Vasklot.
vinsalladSaku Railio som har Bank Food & Wine i Vasa stod för maten med
flera olika sallader och en mustig oxgryta som varmrätt.
I glasen hälldes det upp tre vita och tre röda viner från ”Alkos högre hyllor”.
Priskategorin låg då på +- 50 euro flaskan.
vittvin
rodvin
Av rödvinerna avslutade vi med ett Amarone (39,90 €)
och ett Napa Valley-vin (64,98 €). Vilken kväll!


 Lördagen började med en promenad bakom huset som gav ett trevligt resultat.
Och mera finns.
trattisarnaSenare under kvällen var det dags för premiären av Smedsby uf:s fars Full Beredskap.
Jag hade även denna gång fungerat som scenograf och
det gjorde det hela mer spännande.
Allt gick bra och publiken skrattade. Vackra tackord och applåder.
revy2
Söndagen blev lite tam. Nåja, lite shopping vid Plantagen, schaktning av grus på gården,
installation av Röda Korsets Första hjälpen bil som kom för förvaring och
lite dator pyssel på småtimmarna. Så mycket man hinner med då farten är uppe!

Överraskningen blev att gumman hade fixat maten.
En gammal beprövad rätt från tidiga 90-talet.
Grekisk frestelse som vi i tiderna bjöds på vid Vasabladet som lunchalternativ
från företaget Berg & Granskog. Receptet har hängt med och tolkats om och om igen.
frestelse2Vinet är rekommenderat av Pia på Alko och passade bra till.
Efterrätten blev en ny bekantskap.
I grunden en portugisiskt ”bakelse” men hade fått
ny ingrediens via gummans kollega på Dermoshop.
Nu fanns det med stekta äpplen i socker och kanel.
Den gör vi om och utvecklar kanske med en bit vaniljglass.
bakelse  

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar