uffeskitchen ul

Havets mat

Skrivet av uffes 16.06.2013 | 0 Kommentarer

Hemkommen från en tre veckors semester i Fuengirola på spanska sydkusten. Där vi hyrde lägenhet som gav mig möjlighet att laborera med allt vad havet har att erbjuda. De lokala supermarketerna hade ett otroligt bra utbud av fisk och skaldjur så det vara bara att välja och vraka.

blogg9 blogg7

Bilden är från vårt besök i den nyrenoverade saluhallen i Malaga. De första kvällarna var det skaldjur som stod på menyn. Scampi i alla möjliga storlekar, lättlagad och god.

 

blogg5blogg8

Sedan var det dags för färsk sjötunga. Den rensades och flåddes direkt i butiken. En god och lätt äten fisk utan en massa ben.

 

blogg10blogg1

Men mat skall upplevas på alla nivåer. Det resulterade i att man tog sig ner under ytan för att kolla in sardinstimmen. En upplevelse som gjorde att kvällens meny bestod av grillade sardiner.

 

blogg2blogg3

Denna resa gav helt klart mersmak för att inte välja charter utan åka reguljärt och hyra lägenhet. Men för den som inte gillar havets läckerheter så erbjuder Costa del Sol även på otroliga delikatesser i köttdiskarna.

 

bloggkött

Börjar redan drömma om nästa resa :) Hasta luego!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar