Havets mat
Hemkommen från en tre veckors semester i Fuengirola på spanska sydkusten. Där vi hyrde lägenhet som gav mig möjlighet att laborera med allt vad havet har att erbjuda. De lokala supermarketerna hade ett otroligt bra utbud av fisk och skaldjur så det vara bara att välja och vraka.
Bilden är från vårt besök i den nyrenoverade saluhallen i Malaga. De första kvällarna var det skaldjur som stod på menyn. Scampi i alla möjliga storlekar, lättlagad och god.
Sedan var det dags för färsk sjötunga. Den rensades och flåddes direkt i butiken. En god och lätt äten fisk utan en massa ben.
Men mat skall upplevas på alla nivåer. Det resulterade i att man tog sig ner under ytan för att kolla in sardinstimmen. En upplevelse som gjorde att kvällens meny bestod av grillade sardiner.
Denna resa gav helt klart mersmak för att inte välja charter utan åka reguljärt och hyra lägenhet. Men för den som inte gillar havets läckerheter så erbjuder Costa del Sol även på otroliga delikatesser i köttdiskarna.
Börjar redan drömma om nästa resa :) Hasta luego!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar