uffeskitchen ul

Havskräftor och kyckling

Skrivet av Ulf Lassander 19.09.2020 | 0 Kommentarer

Blev en liten smakupplevelse ikväll också.
Hade fått av grannen några knölar jordärtskockor som fått växa till sig under nästan två år.
I dag var det dags att kolla knölarna.

jordartskocka

Hoppsan hejsan, vackra knölar. Tur jag inte tog upp alla.
Det här skall bli potatis stomp.

Men först till förrätten.

forratt4Havskräftor är bara sååå gott!
De här var från Ruotsala i Saluhallen.
havskraftor tallrik
En trevlig förrätt med smör, persilja och vitlök
och några minuter i ugnen.

spett8Varmrätten blev kycklingspett med kryddiga korvar.
kycklinspett kockaOm det var gott. Den gula såsen är gjord på majonäs, dijonsenap, curry och gräddfil.
I morgon blir det porchetta från By Vasco i Saluhallen.
Spännande.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar