uffeskitchen ul

Ingefäratider

Skrivet av Ulf Lassander 13.03.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Tredje dagen på raken i skogen och alltid lika dyngsur och våt när man kommer hem. Men det är väl det som håller förkylningen borta. Gumman började rosla till sig i går kväll så nu kokas det och görs ingefärashots. Amalias limonadflaskor kom till återanvändning.

 

Här är receptet:

375 gr färsk ingefära
1 liter vatten
1/2 dl honung
saften av 2 citroner.

Skölj och riv ingefäran med skalet på. Putta ner det i en kastrull med vattnet och värm under upprörning till max 60 grader. Låt dra under lock tills blandningen blivit 40 grader. Blanda i honungen och låt det dra 2-3 timmar. Blanda i citronssaften då blandningen fått rumstemperatur.

Sila av med finmaskig sil och häll på flaskor som förvaras i kylskåp. Skaka om flaskan innan det skall shottas!

ingefarsshot

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar