uffeskitchen ul

Inspirations resa

Skrivet av Ulf Lassander 14.03.2023 | 0 Kommentarer

Sorry, det har varit lugnt en stund på bloggen. Har jobbat med mitt här hemma
men fick till slut en resa bokad för att få inspiration och komma tillbaka.

Stack ner ensam en vecka till Costa del Sol och Fuengirola.
Lite för tidigt på säsongen men brände mig både på näsan och pannan
så helt OK resa.  Inte mer om det.

Inspiration

För mig gäller det att komma till skott med fisk och allt annat gott.
Så det blev att börja där man slutade med Spanien.
sardiner2Att få grillade sardiner var nummer 1.
fritteradesardinerSamma fisk men friterade, kunde man plock i sig hur mycket som helst.
ribs2Lite grillat lamm hör också till ”måsten”, men gör det bättre själv.
pizza3Måste-är också en pizza. Den var god och tänkte äta den på nytt.
tapas3Tapas-absolut. Nu hade de tapas festival på gång men för min del
ville jag testa på den här. Typ, hårt bröd med pullpork och någon typ av potatis strips.

thai skaldjurEtt nytt ställe för mig var en Thai buffé nere i marinan. Mycket gott
och goda saker men det fanns sånt som jag tog
flera gånger av men ville inte analysera vad det var...
babyalSom jag trodde. Babyål, men gott var det.
seabassKanske det bästa på resan var Seabass. Vilken mäktig portion
men ner for den.

Hemma med minnen

Så var det dags att ”hitta hem” här hemma.
I dag blev det en pasta med sparris, crème fraiche och en
burk skalade hjärtmusslor. Vilken doft då jag öppnade burken.
Burk, ja köpte några konserver på Mercadona så jag skulle ha sånt
man inte får här hemma.
musselburk
Ser inte mycket ut för världen men oj vilka smaker.
En produkt från Barcelona.
musslor21
pasta14Så blev det och Ernst hade lyckats att få till det
med vinet också.

Lär nog bli någon form av pasta i morgon också.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar