uffeskitchen ul

Italien a la Malax

Skrivet av Ulf Lassander 23.07.2023 | 0 Kommentarer

 Så var det då dags för att skörda årets basilika och säkra pestolagret inför vintern.
basilika10Som basilikan har vuxit i sommar. Nu skall den skördas.
basilikaskord2Blev en rejäl skål också i år. Tog bort de blad som någon annan ”tuggat på”.
basilikamixDags för mixern. Jag brukar bara blanda basilika, olja, peppar, vitlök, salt och citronsaft. 
Då håller den sig i kylrummet hela vintern.
pestomix3Härlig färg och underbara dofter.
pestorburkarBlev sju burkar i år.
pestoburk2I kväll skall den testas på grillad kyckling och lammribs med
råstekt nypotatis och årets kantareller.
Men innan dess så blev det en bruschetta som mellanmål.
bruschetta

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar