uffeskitchen ul

Italien knackade på

Skrivet av Ulf Lassander 11.08.2020 | 0 Kommentarer

En ny intressant vinlåda knackade på dörren och jag öppnade snällt.
Här var det bland annat smakprover från vingården Dindo.
Gården grundades 1960 och är belägen i det gynnsammaste
området i Vallpolicella på 300 meters höjd.
Med det hela började så klart i en äkta 60-tals miljö.
dindo1960
dindo kartaEtt stenkast från Garda sjön och städerna Garda och Bardolino, härliga ställen båda två.
vingarden2Vi befinner oss 300 meter över havet och det syns på granskogen.
Giovanni plockar

Försäljningschef Giovanni Dindo kollar skörden. Se vilka druvklasar!
Jag är galet förtjust i dessa källarvalv.

kallarvalv

skord3Häftig skörd. Druvorna skördas i oktober och lagras fram till mars på ståltankar.
Sedan får det åldras i 12 månader på ekfat och uppnå en alkoholhalt på 14%. 
giovanni smakarGiovanni börjar bli nöjd med det lagrade vinet.
Vackra flaskor som nu förs ner i källaren i Malax.
dindo

Men det är inte allt!

I dagens låda fanns också ett vin från Barolo i västra Italien.
massara flaska
 Ett Nebbiolo vin, lovar gott.
13% och passar till ost eller rökt kött. I en webbshop hade det priset 24,15 euro.
Granatrött med orange inslag och lagrats på ekfat i 12 månader.
massara stockarNu är det fråga om lite äldre vinstockar. På de cirka 10 hektar odlas
det mest Nebbiolo da Barolo.
Sista bilden får bli prydliga Barolotunnor.
barolo tunnor

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar