Italien knackade på
En ny intressant vinlåda knackade på dörren och jag öppnade snällt.
Här var det bland annat smakprover från vingården Dindo.
Gården grundades 1960 och är belägen i det gynnsammaste
området i Vallpolicella på 300 meters höjd.
Med det hela började så klart i en äkta 60-tals miljö.Ett stenkast från Garda sjön och städerna Garda och Bardolino, härliga ställen båda två.
Vi befinner oss 300 meter över havet och det syns på granskogen.
Försäljningschef Giovanni Dindo kollar skörden. Se vilka druvklasar!
Jag är galet förtjust i dessa källarvalv.
Häftig skörd. Druvorna skördas i oktober och lagras fram till mars på ståltankar.
Sedan får det åldras i 12 månader på ekfat och uppnå en alkoholhalt på 14%. Giovanni börjar bli nöjd med det lagrade vinet.
Vackra flaskor som nu förs ner i källaren i Malax.
Men det är inte allt!
I dagens låda fanns också ett vin från Barolo i västra Italien.
Ett Nebbiolo vin, lovar gott.
13% och passar till ost eller rökt kött. I en webbshop hade det priset 24,15 euro.
Granatrött med orange inslag och lagrats på ekfat i 12 månader.Nu är det fråga om lite äldre vinstockar. På de cirka 10 hektar odlas
det mest Nebbiolo da Barolo.
Sista bilden får bli prydliga Barolotunnor.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar