Italien knackar på
Så var det dags igen för en intressant leverans från Italien.
Denna gång var det inte bara vin, kom prosecco och pasta.
Vi börjar med pastan.
Masciarellis historia som ”pastieri” började redan 1867 i San Martino sulla Marrucina.
I dag finns företaget i Pratola Peligna. Men pastan produceras med samma teknik som tidigare
för att säkerställa att du skall uppleva smaken av en hemlagad pasta.Gourmat Selection Line är en pasta
producerad med speciell utvinnbart gryn (hjärtat i vete kornet),
blandat med vattnen från Majella National Park.
Skall det vara äkta och närproducerat så skall de
vara omgivna av böljande vetefält. Valmo är också ett täcken på friska jordar.
Pratola Peligna finn mitt i Italien, en bit från Rom
Hantverk sås om de gjorde förr. Handens känsla över produkten.
Fick hem lite snacks också.
Nu går vi över till Proseccon.
Det hela började 1950 då 121 lokala vinmakare bestämde sig för att samarbeta kring sin passion.
I dag finns cirka 700 godkända medlemmar och Beato Bartolomeo Winery är utrustad med den
modernaste vinproduktionsutrustningen och ger cirka 2,5 miljoner flaskor varje år.
Vin nostalgi så som man ser en vingård framför sig.
Här byggs, repareras och tvättas det tunnor.
Nu är vi mitt emellan Garda sjön och Venedig. Ett stenkast mot nordväst ser man Rovereto.
Det var mitt första ställe för vinprovning, ensam med en busslast tyskar.
Dagens låda ser helt bra ut.
Prosecco Spumante DOC
Produktionen är 230 000 flaskor. En intensiv bukett av färsk frukt, gyllene äpple, päron, rosblommig
med en eftersmak av mandel. Utmärkt som aperitif och till risrätter.
Så dagen vinlåda
I det kuperade området i kommunen Marano di Valpolicella, San Pietro i Cariano och Negrar
finns vingården Antolini som drivs av bröderna Pier Paolo och Stefano Antolini sedan 1992.
Gården omfattar totalt 9 ha. Odlingen sker med respekt för miljön
och för att minimera bekämpningsmedel.
För att förstå avstånd så kan jag berätta att det är gångavstånd
mellan Garda och Bardolino som ligger intill Garda sjön.
Här repareras och byggs nya terrasser.
Här vilar och mognar godsakerna. Som slutligen blev
en låda till Malax.
Kommentarer
K 16/04/2020 3:17pm (3 år sen)
Var beställer du? Kan du ge några tips på sidor att besöka?
Rebecca 21/04/2020 8:37am (3 år sen)
Pastan ser ju så god ut!!
Ulf Lassander 21/04/2020 10:00am (3 år sen)
Jo, men har inte hunnit testa den ännu. Har så många andra pastor hemma. Men kanske till dagens lunch med musslor...man vet aldrig.
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar